Dobra vijest i za Hercegovce: Ovo su prijedlozi novih cijena Vlade RH

Vlada je predstavila 4. paket mjera za zaštitu kućanstva i gospodarstva od rasta cijena.

Odgovor Vlade na globalnu energetsku krizu i inflaciju, kako su naveli, uključuje ublažavanje rasta cijena energije, zaštitu od inflacije te pomoć potporama i poticajima. Paket će na snagu stupiti 1. travnja, a težak je 1,7 milijardi eura, javlja Večernji list.

Doći će do promjena u ograničenju cijena osnovnih prehrambenih namirnica, rekao je premijer Andrej Plenković na predstavljanju četvrtog paketa mjera pomoći za ublažavanje inflatornih učinaka i porasta cijena energenata, koji bi trebao vrijediti godinu dana, a težak je 1,7 milijardi eura.

Plenković je, između ostalog, predstavio i promjene u ograničenju cijena osnovnih prehrambenih namirnica, navodi Danas.hr.

Suncokretovo ulje bit će nešto jeftinije nego dosad.

- Zbog moguće nestašice proizvoda svinjskog mesa (lopatica i vratina) shvatili smo da postoji mogućnost da ako ostanu ograničene cijene da ih možda neće biti pa ćemo ih maknuti u četvrtak s liste, ali smo stavili carsko meso po cijeni od 3,79 eura - rekao je Plenković.

Prijedlog cijene za litru suncokretovog ulja iznosi 1,72 eura, litre mlijeka s 2,8 posto mliječne masti 0,98 eura, glatko brašno tip 500 0,80 eura. Oštro brašno tip 400 po 0,83 eura po kilogramu baš kao i bijeli šećer kristal 1,33. Prijedlog cijene za cijelo pile 3,32 eura, kilogram svinjskog mljevenog mesa po cijeni od 4,11 eura, a novo na listi je carsko meso po cijeni od 3,79 eura po kilogramu.

97ec8f4f3c2b2e885feb.png

 
index Instagram400x230 youtube