Nakon niza prijetnji: Misija OSCE-a osudila napade na redakciju portala Hercegovina.info

Misija OSCE-a u BiH osudila je napade na redakciju portala Hercegovina.info.

Predstavnica OSCE-a za slobodu medija, Teresa Riberio, sinoć je javno osudila napad na čelnog čovjeka našeg portala na službenoj Twitter i Facebook stranici.

''Napadi protiv portala Hercegovina.info i vlasnika Maria Ćosića ugrožavaju sigurnost novinara i pravo javnosti na informiranost. Pozivam vlasti u BiH da učine sve kako bi identificirali i priveli počinitelje svih prijavljenih napada'', napisano je u objavi.

Nakon posljednjeg napada s portala Hercegovina.info su poručili: 

"Portal Hercegovina.info konac 2022. i početak 2023. pamtit će po nizu pokušaja pritisaka na redakciju. Nakon poruka “imate dvije minute da ugasite vijest” jutros smo na privatnom vozilu čelnog čovjeka redakcije zatekli sve četiri nožem razrezane gume.

Kao i dosadašnje, i ovaj pritisak smo prijavili policiji, koja traga za počiniteljima. Ovom prilikom poručujemo da nastavljamo s radom, ne bojimo se kukavica koje u noćnim satima buše gume, niti sitnih kriminalaca koji prijete u inbox.

Mračna vremena prebijanja i ubijanja neistomišljenika su daleko iza nas, a stižu vremena kada će se i u Hercegovini kriminalci procesuirati, a ne nazivati osobama koje su se snašle.

U tom kontekstu najavljujemo niz novih članaka o svježem domaćem kriminalu."

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 12 Siječanj 2023 14:44
 
index Instagram400x230 youtube