U BiH danas sunčano, poslijepodne mogući lokalni pljuskovi

U BiH danas sunčano, poslijepodne mogući lokalni pljuskovi IKS portal

Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz umjeren porast oblačnosti tokom dana. Poslije podne lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom, se očekuju u centralnm, istočnim, jugoistočnim područjima Bosne i mjestimično u Hercegovini.

Vjetar slab, uglavnom, sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 34 do 40 stupnjeva.

Grmljavinsko nevrijeme

U utorak prije podne pretežno sunčano. Tokom dana u Bosni postupan porast oblačnosti praćen kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno je moguće jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno intenzivnijim padavinama i jakim udarima vjetra.
Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a najviša dnevna temperatura od 29 do 35, na jugu do 39 stupnjeva.

U srijedu, jutro i veći dio prijepodneva u centralnim i istočnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima, a u ostatku dana prestanak padavina i razvedravanje. U ostatku zemlje pretežno sunčano.
Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 26, a najviša dnevna temperatura od 26 do 33, na jugu do 36 stupnja.

Četvratak prije podne sunčano. Tokom poslijepodneva postupno naoblačenje sa sjeverozapada. U kasnim večernjim satima kiša se očekuje u na krajnjem sjeverozapadu Bosne.
Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 26, a najviša dnevna temperatura od 27 do 33, na jugu do 36 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 04 Srpanj 2022 09:12
 
index Instagram400x230 youtube