Prijave za upise na studije SUM-a počinju 20. lipnja

Sveučilište u Mostaru u novoj akademskoj 2022./2023. godini prima 5398 novih studenata, od čega je 2989 redovitih studenata uz plaćanje, 980 izvanrednih te 567 izvanrednih stranih studenata.

Prijave za upise studenata u akademsku 2022./2023. godinu na svim ustrojbenim jedinicama Sveučilišta u Mostaru počinju 20. lipnja i traju do 7. srpnja. Budući studenti mogu predati prijavu za razredbeni postupak za upis na sveučilišne preddiplomske studije osobno na sastavnicu ili online, o čemu će detaljnije informacije biti objavljene na mrežnim stranicama fakulteta/Akademije.

Na većini studija koji se nude na SUM-u upisi se vrše na osnovi uspjeha u srednjoj školi. Studiji na kojima će biti obvezan razredbeni postupak su Studiji slikarstva, grafike i kiparstva na ALU-u, Studij edukacijske rehabilitacije, Studij glazbene umjetnosti i Studij kineziologije na FPMOZ-u, Studiji strojarstva, računarstva i elektrotehnike na FSRE-u, Studiji sestrinstva, fizioterapije, radiološke tehnologije, sanitarnog inženjerstva i primaljstva na FZS-u, Studij farmacije na Farmaceutskome fakultetu, Studij logopedije na FF-u, Studij arhitekture i urbanizma na FGAG-u te Studiji medicine i dentalne medicine na Medicinskome fakultetu. Na drugim studijima provjera znanja vršit će se samo ako ima zainteresiranih kandidata za upis u statusu redovitih studenata za koje sredstva osigurava Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa, u suprotnome će se moći upisivati na temelju općega uspjeha iz srednje škole i prosjeka ocjena iz relevantnih predmeta.

Sastavnice Sveučilišta u Mostaru su: Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultetAkademija likovnih umjetnostiEkonomski fakultetFakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanostiFakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnikeFakultet zdravstvenih studijaFarmaceutski fakultetFilozofski fakultetFakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije, Medicinski fakultet i Pravni fakultet.

Natječaj za upis studenata u prvu godinu preddiplomskih, diplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studija akademske 2022./2023. godine može se pogledati ovdje.

Važni datumi:

- Prijave za upis: od 20. lipnja do 7. srpnja 2022.

- Razredbeni postupak (na određenim studijima): od 11. do 16. srpnja 2022.

- Upisi: od 12. do 22. srpnja 2022.



 
index Instagram400x230 youtube