Akcija FUP-a u Hercegovini, uhićene dvije osobe

Policijski službenici Federalne uprave policije u utorak su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva HNŽ-a izveli operativno-taktičku akciju “Clyde” na području Čapljine, zbog sumnje u izvršenje kaznenog djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 1. KZ FBiH.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Čapljini policijski službenici Federalne uprave policije su lišili slobode osobe inicijala N.R. (1980.) i M.P. (1995.) iz Čapljine.

Izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju spomenute osobe koriste i tom prilikom je pronađena plantaža sa 126 stabljika koje po svom izgledu asociraju na opojnu drogu (Cannabis sativa L.). Pronađena je i određena količina zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, te puška, novac, mobitel, kao i drugi dokazi koji će se koristiti u kaznenom postupku.

Navedene osobe se sumnjiče da su određeno vremensko razdoblje u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, drogu proizvodili, pakovali, te je dalje distribuirali.

Uhićene osobe će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru u zakonskom roku biti predana u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Hercegovačkog-neretvanske županije uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, priopćeno je iz FUP-a.

 
index Instagram400x230 youtube