Prognoza za vikend: Temperature u Hercegovini do 34 stupnja, ali slijedi promjena

Prema najavama meteorologa danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Poslije podne ili krajem dana ponegdje na sjeverozapadu Bosne je moguć lokalni pljusak. U kasnim večernjim satima pljuskovi i grmljavina se očekuju na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjeren zapadnog smjera, a na momente i pojačan. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 19, a najviša dnevna temperatura od 26 do 32, na sjeveru Bosne i u Hercegovini do 34 stupnja.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 12,a najviša dnevna temperatura oko 30 stupnjeva.

(Nedjelja) - umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima i dio prijepodneva pljuskovi i grmljavina se očekuju u centralnim i istočnim područjima Bosne. Poslije podne lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini, u centralnim, jugozapadnim i jugoistočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a najviša dnevna temperatura od 23 do 28, na jugu do 30 stupnjeva.

(Ponedjeljak)., umjereno oblačno i nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 21, a najviša dnevna temperatura od 21 do 27, na jugu do 30 stupnjeva.

(Utorak)., u Bosni malo do umjereno oblačno, a u Hercegovini pretežno sunčano. Tokom dana, razvojem oblačnosti ponegdje u Bosni može pasti i malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 23, a najviša dnevna temperatura od 24 do 30, na jugu do 32 stupnja.

 
index Instagram400x230 youtube