Oružane snage BiH: Slijedi novi natječaj za Hrvate

Ministarstvo odbrane BiH već krajem ovog mjeseca raspisati će ponovni Javni poziv za prijam u profesionalnu vojnu službu u početnom činu vojnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Kako je IKS Portal ranije najavio, novi poziv se raspisuje zbog velikog broja upražnjenih mjesta namijenjenih Hrvatima.

- Od ukupnog broja prijavljenih (874) na 500 pozicija, 478 aplikacija kandidata i kandidatkinja je iz reda bošnjačkog naroda za 201 mjesto. Iz reda srpskog naroda imamo 341 prijavu za 88 mjesta koje su oglasom otvorene. Nažalost, imamo samo 52 aplikacije za 207 mjesta iz reda hrvatskog naroda, dok je iz reda Ostalih apliciralo troje kandidata za četiri predviđena mjesta - potvrdio je pukovnik Enes Sačić iz Oružanih snaga BiH u razgovoru za Fenu.

Istaknuo je kako će na ponovnom Javnom pozivu biti potencirana popuna pozicija iz reda hrvatskog naroda, te da će ti kandidati imati lakši pristup s obzirom na više otvorenih pozicija.

Istovremeno, izražava očekivanje da bi poboljšanje stanja u pogledu socijalnog statusa pripadnika OSBiH moglo doprinijeti većoj zainteresiranosti za vojni poziv.

Mišljenja je kako se zapravo radi o svojevrsnoj ”demografskoj slici” aktualnog stanja u Bosni i Hercegovini, a koja se ne reflektira samo na OS BiH, nego i na brojne druge oblasti i branše.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 16 Svi 2022 13:41
 
index Instagram400x230 youtube