Sajam u Mostaru: Na svečanom otvaranju Plenković, Čović, Brnabić, Dodik, Čavara, Novalić...

U Mostaru je, nakon dvije godine, svoja vrata ponovno otvorio Međunarodni sajam gospodarstva.

Njegovo 23. izdanje okupilo je brojne visoke uzvanike, ali i mnoštvo pojetitelja. Zemlja partner je Mađarska. Na svečanosti otvaranja između ostaloga su i premijer RH Andrej Plenković, premijerka Srbije Ana Brnabić, predsjedatelj Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragan Čović, predsjedatelj Vijeća ministar BiH Zoran Tegeltija, član bh. Predsjedništva Milorad Dodik, predsjednik FBiH Marinko Čavara, premijer FBiH Fadil Novalić, gradonačelnik Grada Mostara Mariio Kordić, uz direktoricu Mostarskog sajma Dalfinu Bošnjak...

Međunarodni sajam gospodarstva Mostar najvažniji je gospodarski događaj u Bosni i Hercegovini te jedan od najznačajnijih na ovim prostorima. Kao takav, nalazi se u kalendarima svih najznačajnijih gospodarstvenika u Bosni i Hercegovini, susjednim zemljama te široj regiji. Na sajmu, koji raspolaže s 30.000 m² izložbenog prostora (10.000 m² vanjskog i 20.000 m² unutarnjeg), svoje potencijale predstavit će izlagači iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Poljske, Grčke, Italije, Slovenije, Albanije, Kine, Turske, Izraela, Njemačke… pojedinačnim i kolektivnim nastupima.
 
Pokretač gospodarstva
 
Mostarski sajam treba biti i jest jedan od pokretača gospodarskog razvoja te jedan od prepoznatljivih brendova Grada Mostara i Hercegovine uopće. On je mjesto susreta poslovnih ljudi i brojnih posjetitelja te kao takav pozitivno utječe na razvoj gospodarstva u cijeloj regiji. Vijest o ponovnom održavanju sajma u Mostaru dočekana je s velikim odobravanjem u javnosti kao nešto jako pozitivno i nešto što nas vraća "normalnom" životu. Sajam će trajati pet dana, odnosno do 9. travnja. Očekuje se da će u pet dana, koliko traje, sajam posjetiti više od 50.000 posjetitelja.


 



Poslijednja izmjena danaUtorak, 05 Travanj 2022 13:45
 
index Instagram400x230 youtube