Lastine štrudle, keks Linđo i napolitanke uskoro u trgovinama širom BiH

Proizvodi iz čapljinske Laste uskoro bi se trebali naći na policama stotinjak trgovina širom Bosne i Hercegovine.

Najavio je ovo za Klix.ba Petar Ćorluka, vlasnik Laste, koji je kazao kako očekuje da to bude krajem veljače, te da im je cilj prvo vidjeti kakav će interes kupaca biti prije nego krenu s masovnom prodajom.

Trenutno se radi na završetku građevinskih radova u tvrtki, na asfaltiranju puta do tvrtke i na još nekim sitnim poslovima, ali bi to trebalo biti gotovo za oko mjesec dana.

“Kad završimo sa svim tim radovima onda ćemo moći krenuti s proizvodnjom. Testna proizvodnja je izvršena i sve je dobro prošlo, tako da u iduća dva do tri mjeseca očekujemo i veću proizvodnju za tržište. Odlučili smo za početak krenuti sa 10 do 12 proizvoda, a neki do njih su štrudla od smokve, štrudla od čokolade, po dvije – tri vrste keksa Linđo, čajnih kolutića, napolitanki i krem štapića”, kazao je Ćorluka.

Kako bi proizvode koje će Lasta praviti, ali i one koje njegova tvrtka Violeta već proizvodi, mogao lakše i u većim količinama plasirati na europsko tržište Ćorluka planira akviziciju jedne manje tvrtke iz zapadne Europe.

“Još uvijek istražujemo i ispitujemo tržište. Ovako, kada se ide preko neke druge tvrtke onda je to mnogo teže, a kada bismo imali svoju tvrtku tamo, preko koje bismo prodavali, bilo bi puno jednostavnije i smatramo da bi nam tako bilo mnogo lakše uspjeti na tom tržištu”, istanuo je Ćorluka.

Kazao je kako se i sada neki proizvodi Violete mogu pronaći u Njemačkoj, Austriji, Švedskoj, Češkoj, Slovačkoj i nekim drugim zemljama, ali kako je to sve ‘stidljivo’. Međutim, kada bi imali svoju tvrtku tamo mogli bi ostvariti i značajniji izvoz u ove zemlje.

“Cilj nam je povećati izvoz iz BiH jer naši kapaciteti su ogromni i želimo to iskoristiti na najbolji mogući način”, zaključio je Ćorluka.

 
index Instagram400x230 youtube