Čime se bave organizacije koje dolaze u BiH?

Na prijedlog Federalnog ministarstva pravde, Vlada FBiH je dala suglasnost stranim nevladinim organizacijama za osnivanje predstavništava u FBiH, i to „Medical volunteers international e.V.“ iz Savezne Republike Njemačke u Sarajevu i „Zaklada Utvrda Bezgrešne“ iz Republike Hrvatske u Čitluku, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Medical volunteers international e.V.

Na svojoj stranici njemačka organizacija Medical volunteers international navodi se da su organizacija koja "pruža medicinsku skrb raseljenim osobama od 2016. godine". Također navode kako liječe 4.000 pacijenata mjesečno u Grčkoj i to u Ateni, Solunu i na otoku Lesbosu. Ta tri područja slove kao velika okupljališta ilegalnih migranata na njihovom putu k zapadnoj Europi.

Postavlja se pitanje znači li dolazak ove organizacije u BiH i najavu priljeva većeg broja migranata u Bosnu i Hercegovini.

Zaklada Utvrda Bezgrešne

Ova organizacija navodi da je osnovana 22. veljače 2005. godine. U svom opisu navode da se Fondacija Utvrda Bezgrešne "rodila iz želje nekolko vjernika da stave dio svojih nematerijalnih dobara na raspolaganje jednom projektu, od njih samih prepoznatom kao Božjem djelu. Dalje navode kako "Fondacija ima za cilj promicanje ljudske osobe i kršćanskih vrijednosti u duhu poruke Kraljice Mira iz Međugorja te misli i djela Tomislava Vlašića".

Portal medjugorje-info.com svojedobno je objavio članke časopisa VERITAS – Glasnik sv. Antuna Padovanskog uz obrazloženje da je "sadržaj osvrta direktno vezan za ljude našeg kraja, koji ne znajući, i dalje slijede navedeno krivovjerje. Radi se o tzv. „Crkvi Isusa Krista svega svemira“ i Fondaciji „Utvrda Bezgrešne“ koje svoju bazu imaju na području Bijakovića".

U tim člancima se, između ostalog, navodi: "Osnivač "Crkve Isusa Krista svega svemira", nove sekte iz domaće radinosti, bivši je franjevac i svećenik Tomislav Vlašić, rođen 1942. godine u Sovićima (BIH), otpušten iz svećeničkog staleža 2009. zbog moralnih i doktrinarnih zabluda, uz apsolutnu zabranu poučavanja kršćanskognauka, promicanja ikakvog kulta ilisudjelovanja u radu bilo kakvih udruga, te mu je pod prijetnjom izopćenja zabranjeno davanje ikakvih izjava, osobito vezanih uz fenomen Međugorja, ali se isti naloženih mu zabrana nije pridržavao. U Međugorju se zatekao od samih početaka međugorskih ukazanja kao duhovni vođa vidjelaca. Uz pomoć vidjelice Marija Pavlović 1987. godine, zajedno s Njemicom Agnesom Heupel, osniva mješovitu muško-žensku zajednicu "Kraljice mira, potpuno tvoji: po Mariji k Isusu", uvjeravajući da to čini po Gospinom nalogu."

Poslijednja izmjena danaPetak, 12 Studeni 2021 13:39
 
index Instagram400x230 youtube