Vremenska prognoza za HR i BIH [svakodnevna]

Danas i sutra promjenjivo vrijeme tako da će uz sunčana razdoblja u popodnevnim satima biti lokalnih pljuskova, grmljavina ponegdje i jačeg olujnog nevremena.

Uglavnom se to odnosi na kopneno područje Hrvatske, Bosnu, sjeverni dio Hercegovine, veći dio Srbije, zapad i jugozapad i srednji dio sjeverne Makedonije i sjever Crne Gore.

Sunčano vrlo toplo i vruće vrijeme zadržati će se uglavnom u obalnim dijelovima Crne Gore, Jadranu i većem dijelu Hercegovine.

Kao što se može vidjeti na slikama temperatura, ne očekuje se odveć pretajerano vruće vrijeme, tako da će se jutarnje temperature zraka u regiji uglavnom kretati od 14C do 26C, a najviše dnevne od 23C do 32C ili 33C.

Puhati će uglavnom slab do umjeren sjeveroistočni, zapadni i sjeverozapadni vjetar, a duž obale Jadrana, obalnog dijela Crne Gore i u Hercegovini sjeverozapadni i jugozapadni vjetar.

U dane vikenda uglavnom sunčano i vruće vrijeme. 
Lokalnih popodnevnih pljuskova, moguće i jačih kratkotrajnih nepogoda treba očekivati ponegdje na zapadnom i srednjem dijelu Srbije, sjeveru Crne Gore, te srednjem, istočnom i sjeveroistočnom dijelu Bosne.

Ipak nestabilnosti će biti rjeđa pojava u odnosu na danas i sutra.

Što se tiče izgleda vremena za idući tjedan, vjerovatno nas čeka pravo ljeto, uz temperature do 33C ili maksimalno 34C, tako da velikih vrućina zasigurno neće biti.

Budući da će biti veća relativna vlažnost zraka vrijeme će mnogima biti " teško " tj. sparno.

Uz dotok nešto svježijeg zraka oko sredine i u drugoj polovini tjedna, atmosfera će diljem regije biti vrlo nestabilna, tako da će vrućina i sparina popuštati, a grmljavinski pljuskovi i jače grmljavinske oluje biti će sve učestalija pojava.

Ipak Dalmacija, jug Hercegovine i obalni dijelovi Crne Gore će krajem mjeseca nešto bolje proći s vremenom, jer će loalni pljuskovi biti i nepogode biti nešto rjeđa, premda ne i nemoguća pojava.

 
index Instagram400x230 youtube