U Vrgorskoj krajini koronom zaražene čitave obitelji, sve više oboljelih traži pomoć u splitskom KBC-u

Nakon početka novog vala širenja koronavirusa krajem ožujka, što je rezultiralo s 45 oboljelih kroz pretprošli tjedan, tijekom prošlog tjedna na području Vrgorske krajine zabilježeno je 48 novih slučajeva,

od čega najviše u srijedu (18) i petak (17). Time ukupan broj zaraženih, od 9. travnja prošle godine, zaključno s nedjeljom 11. travnja ove godine, iznosi 566. Srećom, bez smrtnih slučajeva.

Ono što se može primijetiti tijekom ovog vala je veći broj težih oboljenja uvjetovanih novim sojem virusa, pa je tako zabilježen povećan broj Vrgorčana koji su bili prisiljeni zatražiti liječničku pomoć u KBC-u Split, ponajviše zbog potrebe za kisikom.

Isto tako, dok je prije bilo dosta slučajeva u kojima bi samo jedan ili dva člana kućanstva oboljeli, sada se u pravilu zaraze gotovo svi ili svi koji žive pod istom krovom.

Krenula su i cijepljenja kod obiteljskih liječnika u Domu zdravlja, kraj čije je zgrade Crveni križ Vrgorac podignuo i šator. Ravnateljica Crvenog križa Tina Jelavić kaže kako će isti služiti za opću logističku potporu u borbi protiv koronavirusa.

 

Šuška se u Tinovom gradu da će uskoro biti dopremljene i veće količine cjepiva za zainteresirane građane, a mnogo ih je dosad već cijepljeno.

Nastava u Osnovnoj školi „Vrgorac“ i Srednjoj školi „Tin Ujević“ je od ponedjeljka 12. travnja opet prebačena online za više razrede predmetne nastave i cijelu srednju školu, dok razredna nastava ide uživo.

 
index Instagram400x230 youtube