Donosimo priču o čudotvornom melemu iz Klobuka recepture stare 120 godina

Malo koja osoba u Hercegovini ne zna za čudotvorni melem, u narodu zvani 'Melem babe iz Klobuka', a službenog imena Healthyderm.

U slučaju opeklina, ozeblina, dekubitusa i sličnih kožnih oštećenja, ovaj melem čija je receptura stara preko 120 godina, djelotvorno i brzo zacjeljuje kožu.

Budući da na portalu želimo prenijeti svaku pozitivnu priču iz BiH, donosimo vam intervju s direktorom ljubuške firme Medix d.o.o., koji nam donosi sve pojedinosti o ovoj čudotvornoj recepturi.

Upoznajte Tomislava Kraljevića.

Rođen sam 1977. godine u Ljubuškom. Osnovnu školu i gimnaziju sam završio u Ljubuškom i nakon toga upisao Pravni fakultet u Zagrebu koji nažalost nisam završio. Inače sam djelatnik HT Eroneta i direktor tvrtke Medix d.o.o. koja se bavi proizvodnjom Healthyderm melema za opekline i ozljede kože. Sretno oženjen i otac troje djece.

Kako je nastala priča o poznatom hercegovačkom melemu za opekline?

Priča je sad već duža i od jednog stoljeća, moja majka Angelina rođena je u obitelji Bulić, iz sela Klobuk u ljubuškoj općini.

Recept potječe od njene prabake i prenosi se s koljena na koljeno cijelo ovo vrijeme.

Sve do unatrag dvadesetak godina melem se proizvodio na isti način, kuhanjem na drvenom štednjaku, dakle iz ove današnje perspektive prilično zastarjelom tehnologijom.

Stvari se uvelike mijenjaju pokretanjem tvrtke Medix d.o.o., registracijom proizvoda kao Kozmetike s posebnom namjenom, modernizacijom proizvodnje i na kraju plasmanom proizvoda u ljekarne u FBiH što nam je u to vrijeme bio i konačni cilj.

Moram naglasiti da je cijeli ovaj proces bio poprilično težak i dugotrajan, u njemu je u različitim periodima i na različite načine sudjelovala cijela naša obitelj, a najveće zasluge pripadaju mom ocu koji je cijelo vrijeme vjerovao i bio nevjerojatno uporan.

Na putu do nekog konačnog cilja uvijek vam treba i doza sreće, mi smo imali sreću u tome što smo upoznali sjajne ljude, koji su nam pomogli svojim znanjem i iskustvom, nesebično i bez bilo kakvog materijalnog interesa.

Ponajprije pok. Irfan Zulić, prof.dr.sc. na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, koji je vodio pretklinička ispitivanja i toliko se oduševio rezultatima da nakon toga nismo ni mogli odustati, na kraju njegova ideja je i naziv Healthyderm koji je ostao do danas, i čime  je htio melemu u startu dati jednu međunarodnu notu, smatrao je da on vrijedi i van granica naše države.

Taj naziv je u početku stvarao popriličnu zbunjenost kod naših korisnika ali protekom vremena postao je prepoznatljiv brand i izvan BiH. Isto tako moram spomenuti dva Ljubušaka, tadašnjeg Ministra zdravstva FBiH  pok. Tomu Lučića i mr.ph. Ivu Nuića koji su nam svojim savjetima, smjernicama i svime onime što su naučili u svojoj struci uvijek bili na raspolaganju.

Trenutno možemo reći da je temeljni dio ove „moderne“ priče koja je počela početkom 2000-ih zaokružen, piše manager.ba.


U čemu je tajna učinkovitosti Healthyderm melema za opekline?

Tajna je sigurno i nedvojbeno u njegovim sastojcima, često smo se pitali na koji način je genijalac koji je sve to počeo došao do kombinacije i omjera tih sastojaka ali to će vjerojatno ostati do kraja nerazjašnjeno.

Svi sastojci su apsolutno prirodni i vrhunske kvalitete, od trava koje ubiremo po nezagađenom hercegovačkom kršu, maslinovog ulja i pčelinjeg voska od najboljih hercegovačkih maslinara i pčelara pa do svinjske masti koja se od pradavnih vremena koristi u tretiranju opeklina.

Osim opeklina Healthyderm pomaže kod niza drugih problema s kožom, od ozeblina, dekubitusa (rana nastalih uslijed dugotrajnog ležanja), hemeroida pa do upalnih procesa različitog porijekla. 

Priroda i njeni darovi trenutno su sve traženiji i taj trend će se vjerojatno nastaviti, nama je najvažnije da su naši kupci zadovoljni i da nikad nismo dobili nikakvu negativnu povratnu informaciju.  


Kako se mogu naručiti vaši proizvod?

Healthyderm je dostupan u ljekarnama, uglavnom po Hercegovini, nešto manje u Bosni a u zadnje vrijeme je dostupan i online preko ljekarni u Ljubuškom s kojima surađujemo.

Također, melem se može naručiti putem naše Facebook stranice Healthyderm melem za opekline kao i na broj mobitela 063/363-192.

Kao netko tko vodi privatni biznis, imate li savjet za ljude koji se dvoume između pokretanja vlastitog biznisa i traženja sreće u inozemstvu?

Prilično je nezahvalno dijeliti savjete bilo kome, kad ljudi kažu da živimo u teškim vremenima to je točno, ali zar je bilo lakše prije pedeset ili osamdeset  godina a tko zna šta nas čeka u budućnosti.

Nije isto biti „obični“ djelatnik neke firme ili voditi posao u toj a pogotovo u  svojoj firmi.

Nedavno sam bio s jednim poznanikom koji mi je rekao da 2022. god. obilježava 50 godina od osnutka firme.

Smatram da je u tom podatku sadržana ako ne sva onda veliki dio poslovne pa i životne filozofije.

 
 
index Instagram400x230 youtube