Kakva promjena: U subotu snijeg u BiH

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u centralnim i istočnim područjima.

Tokom dana, povremeno su mogući lokalni pljuskovi, uglavnom na području Hercegovine, rijeđe u Bosni. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 stupnjeva.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine u Hercegovini. Prognozira se uglavnom između 20 i 50 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno može pasti i do 80 litara. U ostatku zemlje veći dio dana slabija kiša. Više padavina od večernjih sati i tokom noći na subotu. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 stupnjeva.

 U subotu u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Na vrhovima planina može padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine većinom južnog smjera. Na sjeveru Bosne vjetar sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 13, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19 stupnjeva.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine većinom južnog smjera. Na sjeveru Bosne vjetar istočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15, na jugu zemlje do 18 stupnjeva.

 
index Instagram400x230 youtube