Pobjeda "Skauta" za majstoricu koja je na programu u utorak

Rukometaši Izviđa Central osiguranje su u subotu u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom pobijedili banjalučki Borac, rezultatom 24:21, poluvrijeme 11:8 i izjednačili rezultat na 1:1 u finalnim utakmicama i odluku o prvaku BiH u rukometu odgodili za utorak.

Četvrti ovogodišnji susret između ove dvije momčadi protekao je u pravoj „rovovskoj“ borbi i jedni i drugi znali su koliki je ulog u igri i davali su zadnje atome snage da bi ostvarili svoje ciljeve. Pobjedom Borac bi osvojio titulu, a pobjeda „Skautima“ bi omogućila „majstoricu“.

Prvi napad Borca nagovijestio je tko bi mogao ponijeti titulu junaka ove utakmice. U prvom napadu gosti su izborili sedmerac, ali šut sa sedam metara iskusnom Dejanu Unčaninu „skida“ Josip Kvesić i kako se na kraju pokazalo, ne umanjujući doprinos ostali, je presudio kome će pripasti pobjeda.

„Skauti“ odlično otvaraju utakmicu, u 10.minuti, golovima Alilovića, Džone, Ivanovića i Delića i Izviđač stiže do 3 gola prednosti (4:1). Uzvraća Borac i u 13.minuti stiže na gol zaostatka (5:4). Slijede dva vezana pogotka „Skauta“ za nova tri gola prednosti (7:4, 18.minuta).
Do 26. minute igralo se u ritmu „gol za gol“ da bi 28.minuti „Skauti“ prvi put stigli do četiri gola viška (11:7). U posljednjoj minuti Borac postiže svoj osmi pogodak, dok Izviđač ne uspijeva realizirati posljednji napad u prvom dijelu.

U drugom poluvremenu Izviđač kreće s dva vezana pogotka, dva puta pogađa Nikola Džono za „plus pet“. Dvorana je proključala, ali trener Mikić odlučuje se za obranu 5:1 koja je „destabilizirala“ napad „Skauta“. Nekoliko vezanih greška i Borac se vraća (15:14, 41.minuta). Međutim, junak utakmice Josip Kvesić čini čuda, skida nekoliko „mrtvih“ zicera što ponovo vraća prednost od četiri pogotka na stranu „Skauta“, pogađali su Gabrijel Mišetić, Duje Maretić i Vedran Delić (18:14, 47.minuta). Ponovno se igra u ritmu „gol za gol“ do 53.minute (20:16), da bi golovima Rađenovića Borac stigao na dva gola zaostatka (20:18, 55.minuta). U sljedećem napadu pogađa Vukšić, ali uzvraća Rađenović, da bi zatim pogodio Nikola Džono, ali ponovno uzvraća Rađenović u posljednju minutu se ulazi s napadom „Skauta“ i dva gola viška za na njihovom kontu. Presing Borca, po cijelom terenu, iskoristio je Miljan Ivanović koji svojim petim pogotkom stavlja točku na sinoćnji susret.

Pobjeda „Skauta“ 24:21 izazvala je veliko slavlje igrača i navijača Izviđača u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom.

Kako smo rekli junaka sinoćnje utakmice bio je Josip Kvesić s 14 obrana, međutim svi koji su sinoć igrali i ali i oni koji nisu ulazili u igru dali su svoj obol ovoj pobjedi.

Najefikasniji kod „Skauta“ bili su Nikola Džono sa šest golova, dok je pet puta uspješan bio Miljan Ivanović. Četiri pogotka postigao je Duje Maretić, a tri Vedran Delić.

RK Izviđač Central osiguranje – RK Borac m:tel 24:21 (11:8)

Ljubuški, Gradska športska dvorana, gledatelja 1200.
Suci: Amar i Dino Konjičanin (Visoko).
Nadzornik: Pero Marić (Mostar).

RK Izviđač: Kvesić (14 obrana, 1 sedmerca), Tolić, Mandić, Vukšić 1, G. Mišetić 2, Alilović 1, Kos, Ivanović 5, Primorac, Džono 6, Delić 3/2, Maretić 4, Miličević 1, Mataga, M. Mišetić, Čutura 1.
Trener: Mario Bjeliš.

RK Borac: Ljubišić (7 obrana), Subotić, Unčanin 2, Đurđević, Daničić 1,Mijatović, Bubić, Nježić 2, Savić, Lukić, Miljković 2, Knežević, Rađenović 11/4, Ćelić 2, Buljina, Dakić 1. 
Trener: Mirko Mikić

Isključenja: Izviđač 6 minuta, Borac 6 minuta.
Sedmerci: Izviđač 2/2, Borac 5/4.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 10 Lipanj 2019 07:57
 
index Instagram400x230 youtube