Ljubušanka kandidatkinje za najperspektiviju sportašicu BiH

Stručni žiri 22. jubilarnog Izbora najboljeg sportaša BiH, manifestacije u tradicionalnoj organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH na sjednici u Banjaluci je 17. studenog skratio liste nominiranih u svim kategorijama.

U najužoj konkurenciji za najbolju sportašicu su plivačica Lana Pudar, biciklistkinja Lejla Njemčević i odbojkašica Dajana Bošković.

Žiri je analizirao i reducirao i listu u kategoriji za najbolju ekipu a u najužoj konkurenciji su Ženska odbojkaška reprezentacija BiH, Hrvatski športski klub Zrinjski i Muška košarkaška reprezentacija BiH.

Laureat nagrade za najboljeg trenera biće Stevan Ljubičić (odbojka), Goran Grahovac (plivanje) ili Sergej Jakirović (nogomet).

Kandidatkinje za najperspektiviju sportašicu BiH su Jana Đerić (kik boks), Emina Sipović (karate), Dragana Matić (biciklizam), Marija Jokić (tekvando), Emina Omanović (atletika), Tea Kovačević (tenis), Merjema Kišić (odbojka). Za najperspektivnijeg sportaša konkuriraju Luka Pejić (karate), Anes Ćehajić (biciklizam), Emel Ljubuškić (biciklizam), Stefan Maksimović (rukomet) i Hamza Muharemović (atletika).

"Kao na prethodnoj sjednici i ovog puta smo bili na visini zadatka poštujući sportske kriterijume i rezultate koji su sportaši i ekipe postigli u ovoj sezoni. Nema sumnje da će i ovaj put nagrade biti uručene onima koji su to svojim trudom, zalaganjem i rezultatom to najviše zaslužili. Donositi ovakve odluke nikada nije lako ali vjerujem da ćemo 23. prosinaca kada bude svečano proglašenje dobiti nove sportske heroje bh. sporta", rekao je Nikola Nikić, predsjednik žirija.

"Nezavisne novine" i Radio televizija BiH već 22. godinu zaredom organiziraju Izbor najboljeg sportaša BiH, najrelevantniju manifestacije ovakve vrste u BiH, čiji je partner Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Nagrade će biti dodijeljene ukupno 12 kategorija, a osim pomenutih tu su još nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej - sportski uzor, najbolji sportista za osobe s invaliditetom, najbolja ekipa u sportu osoba s invaliditetom i Nagrada čitalaca.

Svečana manifestacija biće održana 23. prosinca u hotelu "Holiday" u Sarajevu sa početkom u 20:00 sati uz direktan prenos na BHT1 i www.nezavisne.com.

 
index Instagram400x230 youtube