Na Kravici boravili najbolji tenisači BiH i Meksika

Prirodni biser Hercegovine, vodopad Kravica, u četvrtak su posjetili članovi teniske reprezentacije Meksika i predstavnici Teniskog saveza i reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Povod posjete bio je ždrijeb parova za nadolazeće oglede predstavnika dviju reprezentaciju u okviru Davis Cup natjecanja Svjetske grupe I. Organizatori događaja bili su Turistička zajednica Grada Ljubuškog i Teniski savez Bosne i Hercegovine.

Nazočne je ispred ITF-a pozdravio Massimo Morelli koji je zahvalio domaćinima na prijamu, organizatorima susreta, igračima koji nastupaju za reprezentacije i svima koji su pridonijeli da se događaj održi, a potom je zajedno s potpredsjednikom Vlade i ministrom financija Županije Zapadnohercegovačke Tonijem Kraljevićem održao i ždrijebanje parova.

Najbolji tenisači države s više od 125 milijuna stanovnika, oduševljeni posjetom vodopadu Kravica i puni pozitivnih dojmova boravkom u Hercegovini, zahvalili su domaćinima na gostoprimstvu.

Meksički izbornik Miguel Gallardo je istaknuo kako je BiH favorit, ali da vjeruju kako mogu na kraju izaći kao pobjednici.

Bosanskohercegovačka reprezentacija će u meču s Meksikom nastupiti u sastavu: Damir Džumhur, Nerman Fatić, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Andrej Nedić. Pobjedom protiv Meksika BiH bi izborila plasman u play-off za ulazak u finale Davis Cupa 2023. godine.

Ljubušak Tomislav Brkić istaknuo je da mu je posebno drago što su se članovi dvije reprezentacije okupili na Kravici te je pozvao navijače da pruže potporu reprezentaciji BiH u susretima koji će se igrati u petak i subotu u Širokom Brijegu.

RASPORED SUSRETA BIH - MEKSIKO:
Petak:
Nerman Fatić - Gerardo Lopez Villasenor
Damir Džumhur - Rubio Fierros
Subota:
Tomislav Brkić / Mirza Bašić - Miguel Angel Reyes Varela / Santiago Gonzales
Damir Džumhur - Gerardo Lopez Villasenor
Nerman Fatić - Rubio Fierros

IMG_9822.JPG

IMG_9892.JPG

IMG_9908.JPG

IMG_9918.JPG

IMG_9931.JPG

IMG_9944.JPG

IMG_9949.JPG

IMG_9953.JPG

IMG_9973.JPG
 
index Instagram400x230 youtube