Dragulj iz Dinama: Mislav Ćutuk je budućnost bh. nogometa

Diljem svijeta u brojnim nogometnim akademijama stasavaju nogometaši koji imaju bh. korijene.

I upravo zahvaljujući dijaspori, Nogometni savez, istina uz veći trud i angažman, može planirati izgled budućih selekcija Bosne i Hercegovine.

Podsjećanja radi, u generaciji koja je izborila nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu nastupilo je čak 16 nogometaša koji su ponikli u drugim zemljama, uz Džeku i Ibričića koji su iz Bosne i Hercegovine otišlo dosta rano (kao juniori).

Među najboljima u regiji

U najboljoj nogometnoj školi u regiji – Dinamovoj, brojni su mladi nogometaši iz Hercegovine, koje su skauti slavnoga kluba birali na brojnim kampovima u našoj zemlji ili ih zatražili nakon mjeseci ili godina kontinuiranog praćenja, a među njima se izdvaja dragulj iz Ljubuškog Mislav Ćutuk, piše Dnevni list.

Ovaj petnaestogodišnji centarfor iz rodnog Ljubuškog u Zagreb je otišao kada je imao 12 godina, a danas spada među najveće nade Modrih.

Mislav-mladji-735x1024.jpg

Svojevremeno je bio najbolji nogometaš u Bosni i Hercegovini u svome uzrastu, a nedavno je dobio poziv u kadetsku bh. selekciju kojoj će se uskoro odazvati i u kojoj će bez sumnje biti lider ili predvodnik generacije.

Dinamo je dugo pratio Mislavove igre ovdje i kada su ga pozvali nije bilo dileme, iako je i tad mogao otići u Hajduk koji je također bio zagrijan. U međuvremenu je sudjelovao na nekoliko kampova Hrvatskog nogometnog saveza, da bi nedavno dobio poziv u našu reprezentaciju kojoj će se odazvati - kaže njegov otac Andrija.

Dinamovi čelnici žele po svaku cijenu produžiti ugovor s Mislavom. On je za njih jedan od najvažnijih mladih nogometaša i netko u kome vide budućnost kluba.

U svakoj generaciji nogometni autoriteti Dinama vide po trojicu nogometaša koji bi mogli kada dođe vrijeme za to potpisati profesionalne ugovore. Mislav je u svojoj generaciji jedan od trojice. To se vremenom, naravno, može promijeniti, ali ambicije se poklapaju. Njegova želja je da jednog dana zaigra za Dinamo. Ako se stvari budu odvijale onako kako bismo željeli, to može biti vrlo brzo, možda za godinu, dvije ili tri - dodaje.

Poput Ronalda

Nije isključeno ni da Mislav uskoro napusti Zagreb, jer postoji nekoliko ozbiljnih ponuda drugih velikana.

Mislav-2-1024x1019.jpg

U ovome trenutku zainteresirani su Dortmund i Hoffenheim, a ponovno se javio i Hajduk. Tu je ozbiljna ponuda. Mi smo s Hajdukom i prije tri godine pregovarali, ali se pojavio Igor Gabrielić i odlučili smo se za Dinamo nakon razgovora s njim. Dinamo je Dinamo - ističe Mislavov otac.

Mislav u nogometu ima jednog uzora.

To je Cristiano Ronaldo. Stalno prati njegov rad i igre. Želi biti poput njega i jednoga dana zaigrati za Real Madrid. Možda je to preambiciozno, ali u nogometu je ipak sve moguće - kaže ponosni otac.

 
index Instagram400x230 youtube