Uz podršku Europske unije organizira se 7. Ljubuška biciklijada

U nedjelju 12.rujna 2021. godine, u okviru projekta prekogranične suradnje “Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural”,

financiranog od strane Europske unije, planirano je održavanje biciklijade pod nazivom: „Ljubuška biciklijada“.

Ova biciklijada, zamišljena kao rekreativna vožnja, organizira se s ciljem promoviranja cikloturističke ponude Hercegovine i njenih turističkih kapaciteta, posebno prirodnih i kulturnih ljepota grada Ljubuškog.

Biciklijada starta u 10:00 sati ujutro iza zgrade gradske uprave.

“Mi smo spremni i obećavamo dobar provod kako smo i ranije spominjali. Ruta kretanja je ukupne dužine cca 20 kilometara uz zanimljive i poučne pauze tako da je prilagođena svim uzrastima. Iz najavne slike možete prepoznati Vodopad Kravica, samo put do tamo kojim ćemo proći većina nije nikad vidjela. Ručak i okrepa za sve sudionike biciklijade osigurana, a za one koji nemaju imamo par bicikla na raspolaganju koja smo voljni ustupiti taj dan, tako da nemate izlike, vidimo se u nedjelju 12.09. u 10:00 na Trgu iza zgrade gradske uprave Ljubuški”, poručili su organizatori.

Ovo je šesta u nizu rekreativnih vožnji biciklom koja će biti organizirana u okviru projekta “Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural” koji se provodi u okviru Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora.

Projekt će također uvesti i standard kvalitete “Bike Friendly Concept”, te će na taj način dodati vrijednost turističkoj ponudi u cijeloj regiji što će izravno dovesti do povećanja aktivnosti u ruralnim područjima Herceg Novog i Županije Zapadnohercegovačke.

 
index Instagram400x230 youtube