Prvenstvo BiH u Road racing-u: Titulu prvaka BiH u klasi SS 600 je osvojio Ivan Kraljević

Na Automotodromu Zalužani održano je Otvoreno Prvenstvo BiH u Road racing-u za sezonu 2021.

Zbog situacije sa COVID pandemijom, a samim tim i financijskom krizom koja je prati, u dogovoru MS BiH, MS RS i kluba organizatora - MK ''Maršal'' Banja Luka, Prvenstvo je (nakon nekoliko uspješno održanih vikend-treninga u razdoblju proljeće-ljeto) održano kroz 3 utrke u jednom vikendu, što se pokazalo potpunim pogotkom.

Prvenstvo je voženo u klasama Superstock 600 i Superstock 1000. Nakon 3 uspješno održane utrke, titulu Prvaka BiH u klasi SS 600 je osvojio Ivan Kraljević (MK ''Miron moto'' Derventa), ispred Željka Tešića i Gorana Vucelje (oba iz MK ''Maršal'' B. Luka).

Prvak BiH u klasi SS 1000 je Dario Čerkez (MCK ''Vitez''), ispred Gorana Šalabalije (MK ''Maršal'') i Miroslava Milojevića (MK ''Miron moto'').

Klupski Prvak BiH u disciplini Rod racing je MK ''Maršal'' B.Luka, drugoplasirani klub je ''Miron moto'' Derventa, dok je na trećem mjestu MCK ''Vitez'' iz Viteza.

Uz utrke Prvenstva, vožene su i utrke u klasama HOBBY 600 i 1000, namijenjenoj početnicima i rekreativcima, koja se ne boduje za Prvenstvo i iz kojih u narednoj sezoni očekujemo da će se isprofilirati novi PRO vozači.

Sve u svemu, jedna jako lijepa priča kroz cijelu sezonu (treninzi i Prvanstvo) iz koje smo izvukli jako puno pozitivnih i lijepih stvari, viteških borbi, demonstracije RR strojeva i sve boljih vozača. Očito je da dolaze i neka nova lica na BiH moto scenu, uz iskustvo i trkačke prezentacije starih asova.

Najveće zasluge za uspješno održano Prvenstvo, uz klub organizator MK ''Maršal'' pripadaju naravno Dušku Drljači, koji je ujedno i zadužen da vodi RR komisiju u savezu. Puno rada i zalaganja je bilo kroz cijelu sezonu, u što se mogla uvjeriti i mnogobrojna publika za vrijeme i treninga i Prvenstva proteklog vikenda.

Čestitke svima!

 
index Instagram400x230 youtube