Brkić: Nemamo što izgubiti, ali smo u dobroj formi i imat ćemo svoje šanse

Drugi put zaredom kombinacija Tomislav Brkić (Bosna i Hercegovina) i Nikola Ćaćić (Srbija) je u drugom tjednu jednog Grand Slam turnira, ovoga puta Wimbledona.

Poslije najboljeg rezultata nedavno na Roland Garrosu, gdje su stigli do četvrtfinala, Brkić i Ćaćić su u 1. kolu bili bolji od Egora Gerasimova (Bjelorusija) i Yoshihita Nishioke (Japan) sa 7:6, 6:4, da bi u 2. kolu savladali par Marcus Daniell (Novi Zeland) i Philipp Oswald (Austrija) sa 6:3, 1:6 i 13:12.

Znali smo da ćemo imati težak meč, već sam igrao s njima zajedno s drugim partnerom, ali i sa Ćaćićem. Svaki put je bilo gusto. Prvi set je bio prekid na 2:2, vratili smo se jako dobro u taj set. Drugi set su oni zaigrali bolje, mi smo malo pali, ali uspjeli smo držati servis u trećem i imali i dvije – tri meč lopte prije tie-breaka. Imali su i oni jednu u tie-breaku, ali smo se na kraju izvukli, priča Tomislav Brkić.

Rivali u borbi za četvrtfinale bit će prvi nositelji i najbolji par svijeta, Nikola Mektić i Mate Pavić (Hrvatska).

– Čeka nas najteži protivnik pa ćemo vidjeti. Nemamo što izgubiti, samo dobiti. Igra se na tri dobivena seta od ovog kola. Tako je trebalo od početka, ali su radi kiše odlučili da se može završiti na dva dobivena, govori Ljubušak i dodaje:

Igrali smo s njima prije Australian Opena. Sigurno da su veliki favoriti u tom meču. Nama trava nije podloga koja nam najbolje odgovara, ali evo ipak smo pokazali da možemo igrati na svakoj podlozi. Bitno nam je držati servis i onda je sve moguće. Imat ćemo sigurno neke svoje šanse. Naravno da će biti teško, ali moramo probati jer i mi smo u dobroj formi i igramo dobro ove godine. Nadam se da ćemo pružiti dobru partiju.

Brkić je već u paru sa Aisam-Ul-Haq Qureshijem (Saudijska Arabija) uoči Australian Opena igrao sa Mektićem i Pavićem.

Izgubili smo zadnji set u tie breaku (6:7, 6:2, 7:10). Svaki meč je drukčiji. Mi se trebamo fokusirati na svoju igru i tražiti priliku. Moramo pružiti jako dobru igru ako ih želimo ugroziti Samopouzdanje nam je dobro, nadam se da možemo dobro odigrati, pa možda i pobijediti. Ako ne, imat ćemo opet dobar rezultat i idemo dalje, zaključio je Tomislav Brkić.

Na teren bi Brkić i Ćaćić protiv Mektića i Pavića trebali danas oko 14 sati.

Dobro iskustvo

Brkić je dosad igrao 2. kolo kvalifikacija Wimbledona u singlu. Ovo su mu bili prvi mečevi u sklopu glavnog dijela turnira.

– Nama je ovo generalno jako dobro iskustvo igranja na travi. Ćaćić nije nikad prije igrao na travi do Mallorce (turnir prije Wimbledona, op.a.). A poseban je doživljaj i zbog toga što se vidi zašto je Wimbledon jedan od najboljih turnira. Ima i dosta više publike, tako da je lijepo sudjelovati, dobra je atmosfera, rekao je Brkić.

Sljedeći turniri

Svoj put prema što boljem statusu i rankingu Brkić i Ćaćić će dalje nastaviti kroz vrlo gustu sezonu natjecanja.

Za nas sezona stvarno dobro ide, poslije ovoga nam slijedi Hamburg, turnir iz ATP 500 serija, pa Umag ATP 250 i Kitzbuhel ATP 250, najavio je Brkić.

 
index Instagram400x230 youtube