Damir Vučić - trener NK Ljubuškog: Mislim da ovaj Ljubuški ima šansu

Kao jedini novi član Druge lige FBiH Jug u ovom rangu će se ove sezone pojaviti nogometaši Ljubuškog, a nakon što je Kruševo odustalo od natjecanja u ovom rangu.

Ljubušaci su prošle sezone kao NK Bigeste osvojili Međužupanijsku ligu Hercegbosanske i Zapadnohercegovačke županije i tako ostvarili plasman u viši rang, a u međuvremenu su promijenili i naziv u NK Ljubuški.


"Klub se organizacijski dobro posložio tako da smo ovaj duži prostor od završetka prvenstva iskoristili da krenemo puno ranije s pripremama nego ostali, a s ciljem da se što bolje pripremimo za Drugu ligu", govori trener Damir Vučić koji s momčadi radi već dva tjedna.

Ljubušaci su već imali solidan kadar, a ekipi se ovog ljeta priključilo i pet vrijednih pojačanja: Marin Brkić (Neretvanac), Ivan Buhač (Njemačka), Veselko Vištica i Franjo Ćuže (Posušje) te Miljenko Bošnjak (Austrija).

Ipak Vučić ističe da momčad nema rezultatski imperativ.

"Glavni zadatak nam je stabilizacija škole nogometa i dolazak u fazu da imamo sve natjecateljske skupine. Zasad imamo predpionire, pionire i kadete što je minimum za igranje u Drugoj ligi. Nama je cilj da uskoro oformimo juniorsku momčad koja bi svake godine dala nekoliko igrača za prvu momčad", priča Vučić i o ciljevima prve ekipe dodaje:

– Za početak su ambicije ostanak u Drugoj ligi jer se želimo prvenstveno konsolidirati. Pod dobrim rezultatom ćemo smatrati siguran ostanak u Drugoj ligi što će nam dati ambijent da se igrači lakše razvijaju. Cilj je da što više mladih igrača koji dolaze iz mlađih dobnih kategorija dobije priliku.

Evidentno je da bi prvenstvo u Drugoj ligi FBiH Jug moglo sljedeće sezone imati više konkurentnih ekipa, a samim tim kvalitetnije i zanimljivije natjecanje.
"Za sve klubove je bolje da je liga kvalitetnija jer će morati dati puno više od sebe da bi ostvarili neke svoje ambicije. To će svakako povećati kvalitetu nogometa, ali je osnova da to bude liga koja će razvijati mlade igrače", istaknuo je Damir Vučić.

Otvaranje u Bijelom Polju

Ljubuški će u prvom kolu (17./18. kolovoza) gostovati Bjelopoljcu, domaćini su Branitelju, idu Turbini, dočekuju Neum pa odlaze Klisu…

"Ždrijeb sam po sebi donosi svoje izazove. Nemamo nikakvih negativnih komentara po pitanju izbora protivnika kroz ždrijeb. Imamo relativno lakši ulazak u prvenstvo, a kasnije utakmice s nominalno jačim protivnicima, tako da se poslije konsolidacije momčadi nadamo da ćemo taman sredinom prvenstva pokazati svoju pravu kvalitetu", izjavio je Vučić.

Ovaj Ljubuški ima šansu

Vučić je istaknuo zadovoljstvo dosadašnjim radom kluba, pogotovo što je nogomet u Ljubuškom posljednjih desetak godina prolazio kroz turbulentno razdoblje i dosta promjena.

"Radio sam u dosta klubova i vidio kako su organizirani pa me kao trenera i člana uprave veseli da se uprava okuplja minimalno jednom tjedno. Ljudi su jako aktivni i pokušavaju se suočavati s problemima i rješavati ih istog trenutka kad se pojave. Mislim da zato ovaj Ljubuški ima šansu", istaknuo je Vučić.

 
index Instagram400x230 youtube