Brkić: Ovaj uspjeh nam daje samopouzdanje za sljedeće turnire

Zaigrati u drugom tjednu jednog Grand Slam turnira san je mnogih svjetskih tenisača, a upravo je to pošlo za rukom Ljubušaku Tomislavu Brkiću, koji je zajedno sa Nikolom Ćaćićem (Srbija) igrao četvrtfinale Roland Garrosa u Parizu.

Kombinacija iz BiH i Srbije je ostvarila tri pobjede, savladali su prvo australski par Alexei Popyrin – Jordan Thompson sa 7:5, 6:7, 6:3, da bi u 2. kolu bili bolji od španjolsko – argentinske kombinacije Marcel Granollers – Horacio Zeballos sa 6:3, 3:6, 6:3. Za plasman u četvrtfinale su pobijedili par Simone Bolelli (Italija) – Maxsimo Gonzalez (Argentina) sa 6:4, 6:4. Tamo im se ispriječio vrlo iskusan par, Pierre-Hugues Herbert – Nicolas Mahut, Francuzi koji iza sebe imaju četiri osvojena Grand Slama, a uz to su na terenu Suzanne-Lenglen uživali potporu domaće publike, navodi Dnevni list.

U porazu od 7:6 (5), 6:1 Brkić i Ćaćić su djelovali dosta dobro u prvom setu. Osvajali su više poena i činilo se da bi meč mogao krenuti u njihovu korist.

Bili smo bolji u prvom setu, stalno smo na njihov servis imali neke šanse, imali i break priliku, dok su na našem servisu bili lagani poeni. Ipak smo ušli u tie break i izgubili. Onda ih je digla publika i stvarno su počeli bolje igrati, pogađali su reterne, dok mi nismo imali odgovora na to. Pali smo drugi set igrom, možda smo se i previše potrošili u prvom. Sve u svemu dobro je iskustvo da igramo na Suzanne – Lenglen terenu sa dosta publike i u lijepoj atmosferi - rekao je Tomislav Brkić.

Teren 2 na Roland Garrosu, Suzanne – Lenglen, ima najintimniju atmosferu zbog publike koja je ovdje najbliže igračima. To je naravno pogodovalo domaćem paru. Brkiću i Ćaćiću je ostalo da se zadovolje ipak velikim uspjehom, dosad najvećim.

Velika je stvar za nas doći do četvrtfinala. Mislim da smo iz meča u meč igrali sve bolje. Ovo nam daje samopouzdanje za sljedeće turnire. Sad slijedi travnata sezona i moramo se što prije prilagoditi travi, govori Brkić.

Očekuju i pomak na ATP ljestvici u dublu.

Mislim da bi Ćaćić sad trebao biti 45. igrač, a ja 59. na listi. Trebamo samo ovako nastaviti igrati i bolji plasman će doći - kaže Brkić.

Slijede novi izazovi, a Brkić i Ćaćić imaju jasan raspored.

Već u ponedjeljak kreće Halle ATP 500 turnir, pa Mallorca ATP 250 i onda Wimbledon. Sad imamo težak posao prebaciti se sa zemlje na travu u nekoliko dana, ali pokušat ćemo da se kroz sljedeća dva turnira što bolje pripremimo za Wimbledon - zaključio je Tomislav Brkić.

 
index Instagram400x230 youtube