Brkić: Znali smo da bi ovakve partije mogle doći

Tomislav Brkić (Bosna i Hercegovina) i Nikola Ćaćić (Srbija) su u subotu u okviru 3. kola Roland Garrosa pobijedili u par Simone Bolelli (Italija) – Maxsimo Gonzalez (Argentina) za sat i 16 minuta sa 6:4, 6:4.

Ljubušak Brkić je plasmanom u četvrtfinale ostvario najveći uspjeh jednog bh. tenisača na Grand Slam turniru.

Nas dvojica nismo previše euforični oko toga. Igramo meč po meč, znali smo i nadali se da bi ove partije mogle doći na nekom većem turniru jer smo druge koristili za uigravanje i isprobavanje taktike - rekao je poslije pobjede Tomislav Brkić, prenosi Dnevni list.

Za par Bolelli – Gonzalez je u najavi meča kazao da im je jedan od najneugodnijih sa kojima su igrali.

Znali smo što možemo očekivati od njih jer smo igrali nekoliko puta. Pokušali smo uraditi promjene u igri s obzirom da smo od njih zadnji meč izgubili. Iskoristili smo to, napravili dobru taktiku i sve osim otvaranja meča je išlo kako treba. Stvarali smo im dosta pritiska na reternu, dobro servirali i odigrali čitav meč jako dobro te zasluženo pobijedili - kaže Brkić.

Od kombinacije Brkić – Ćaćić se mogu očekivati pozitivne vijesti i ubuduće.

Nadam se da ćemo nastaviti dobre igre i rezultate. Imali smo jako težak raspored i protivnike na startu, ali i pokazali da možemo igrati sa svima te da nikome neće biti lagano s nama - najavio je Brkić.

U slučaju prolaska u polufinale Brkić bi vjerojatno došao ispod 50. mjesta na ATP listi u dublu, što bi donijelo nastupe i na ostalim jačim turnirima. A za polufinale u Parizu će igrati protiv pobjednika meča Herbert/Mahut i Hasse/Struff.

Nisam igrao ni protiv jednih, ni protiv drugih. Herbert i Mahut su jak par koji ima nekoliko osvojenih Grand Slamova, dosta su motivirani pred svojom publikom, ali nam je ipak svejedno koga ćemo dobiti za protivnika. Mislim da će to biti težak meč za sve, tko god se tamo nađe. Pripremit ćemo se, pogledati par mečeva pa vidjet ćemo kako će ići - rekao je Tomislav Brkić.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 07 Lipanj 2021 14:33
 
index Instagram400x230 youtube