Vučić: Neulazak u viši rang nama neće poremetiti dugoročne planove

Nogometaši Ljubuškog su ove sezone izrazito dominantni u Drugoj ligi FBiH Jug, a to su priznali i iz redova njihovih rivala.

Tako su komentare o dosta većoj kvaliteti Ljubušaka spram ostalih ekipa dali i treneri Neuma, Ivan Matić, te Brotnja, Elvis Margeta. Najbolje u njihovu korist ipak govore rezultati jer je Ljubuški na šest pobjeda i gol razlici od 23:1.

Naše opredjeljenje je dugoročna kvaliteta, nije cilj ostati na tome jednu sezonu. Imamo roster od 28 igrača, među njima 15 – 16 jako mladih koje pripremamo za buduće sezone. Tako, kad nam dozvole prilike, igramo i prijateljske utakmice srijedom sa tim igračima i pokušavamo ih podići, govori trener Ljubuškog Damir Vučić.

Konkurenciju su pomalo iznenadili i dovođenjem nekoliko igrača kad je prvenstvo već krenulo.

Bili smo bili deficitarni na nekim pozicijama i tražili da ih pokrijemo. Tako su nam dobro došli Luka Nižić i Karlo Buhač. Bit će tu još par igrača koji će doći, ali toliko da se pojača konkurencija i da se da do znanja da se mora raditi da bi se ušlo u prvi tim, govori Vučić.

IMG_6379.jpg

Ipak Ljubušaci nemaju mogućnost ući u viši rang jer nemaju posložene sve omladinske kategorije, odnosno nedostaje im juniorska ekipa.

Nitko od nas u klubu nije ni spominjao ulazak u viši rang, ciljevi su da se stabiliziramo i podignemo kvalitetu omladinske škole. Neulazak u viši rang nama neće poremetiti te dugoročne planove. Ono što je bitno je da je klub prvi put poslije rata stabilan što se tiče ambicija i strateških ciljeva. Mi ćemo ući kad budemo spremni za to, ali ne treba žuriti ni s čim. Bolje je da imamo stabilan klub u Drugoj ligi, nego nestabilnu situaciju, a da igramo rang više, smatra Vučić.

Prošlog vikenda su Ljubušaci slavili u Čitluku protiv Brotnja 2:0 (strijelci Marin Brkić u 9. minuti i Karlo Buhač u 11. minuti).

Brotnjo i Ljubuški su uvijek imali utakmicu na razini derbija. Nije lako držati kontinuitet dobre igre i rezultata pa smo znali smo da će uz razinu tenzije biti malo drukčije u Čitluku i na to smo se i pripremali. Ipak ispostavilo se da smo vrlo lako poentirali dva puta. Potom smo pomislili da će biti lagana priča, ali Brotnjo se konsolidirao i utakmica je ušla u pravu borbu. Ipak smo zaustavili sve napore Brotnja i zasluženo pobijedili, rekao je Vučić.

U sljedećem kolu igraju na stadionu Babovac sa Ramom.

– Nećemo bježati od uloge favorita. I Rama ima nekoliko jako dobrih pojedinaca koji mogu napraviti problem na terenu. Zato ćemo biti oprezni, najavio je Damir Vučić.

 
index Instagram400x230 youtube