Ivan Gigo Lovrić više nije trener rukometašica Izviđača CO

Rukovodstvo RK Izviđač Central osiguranje i trener Ivan Gigo Lovrić "dogovorili" su sporazumni prekid suradnje.

Ivan Lovrić je u veljači 2018. godine preuzeo rukometašice Izviđača CO od Maje Prusine Bošnjak, a prije toga je bio prvi pomoćnika Silvija Ivandije u muškoj momčadi.

Lovrić je jedan od najzaslužniji što je ekipa pod njegovim vodstvom 2018. godine osvojila Kup BiH iako nije bila svrstavana u skupinu izrazitih favorita.

U narednoj sezoni rukometašice Izviđača su bile jedne od prvih favorita za osvajanje titule prvaka ali su pod čudnim okolnostima poražene i poniženu od budućih prvakinja koje je iznjedrio COVID-19.

U novu sezonu 2019/2020., s dosta izmijenjenim sastavom, ekipa je ušla domaćim porazom od Hadžića što je rezultiralo sporazumnim prekidom suradnje, a o istom je svoj komentar dao i trofejni trener Lovrić:

"Nakon tri godine došao je trenutak za rastanak. Možda zvuči ružno jer sam dobio otkaz i ne zamjeram nikome. Prihvatio sam to sasvim 'OK' jer bi i ja sam sebi dao otkaz. Nakon osvajanja trofeja Kupa BiH 2018. godine pokušali smo otići na razinu više, a to je da postanemo prvaci BiH, što je i bio moj jedini cilj. Međutim, nisam uspio...," ističe Gigo i nastavlja:

"Zadovoljan sam sa igračicama i s igrom ali ja se osjećam poraženo i osjećam se kao trener koji nije uspio. Ali što je tu je, neću odustati, vratiti će se već nekako. Moram izravanati neke neriješene račune i ako netko misli da me je se riješio, vara se. Obećavam svojim prijetaljima da ću pronaći način da se vratim i ostvarim svoj san, da jednog dana budem prvak države", navodi Lovrić te ističe:

"Zahvalio bih se svima u klubu, prije svega igračicama, upravi kluba i ostalom osoblju te sponzorima koju su nam pomagali. Hvala i cijelom Ljubuškom, najrukometnijem gradu u BiH, a i šire. Sa sobom nosim mnoge lijepe uspomene i neka nova draga prijateljstva. Meni je bilo lijepo u Ljubuškom, a Izviđaču želim sve najbolje i puno uspjeha u daljnjem radu", završio je ovaj mladi i uspješni bh. trener.

Do pisanja ovog članka nije još poznato tko će sjesti na užarenu klupu neke nove generacije rukometašica iz Ljubuškog.

 
index Instagram400x230 youtube