Mladež HDZ BiH Ljubuški dala potporu kandidatima HDZ-a BIH Ljubuški na predstojećim izborima

U organizaciji Gradskog odbora Mladeži HDZ BiH Ljubuški održana je proširena sjednica tijekom koje je upriličeno predstavljanje kandidata HDZ- a BiH Ljubuški za sve razine vlasti na predstojećim Općim izborima u BiH.

Na samom početku sjednice prisutne je pozdravio predsjednik Gradskog Odbora HDZ-a BiH Ljubuški Toni Kraljević koji je potom dao riječ predsjedniku MHDZ-a BIH Ljubuški Zvonimiru Kraljeviću koji je potom prisutnima predstavio rad i aktivnosti Mladeži u proteklom razdoblju. Naglasio je između ostaloga i angažiranost Mladeži u predizbornim aktivnostima za nadolazeće izbore. Predsjednik MHDZ-a BIH Ljubuški se ovom prilikom zahvalio predsjedniku GO HDZ-a BIH Ljubuški na potpori u radu Mladeži i izrazio podršku svim kandidatima na listama HDZ-a, a posebno kandidatkinji Hrvatskog narodnog sabora za hrvatskog člana Predsjedništva BIH Borjani Krišto.

Tajnik Gradskog odbora HDZ BiH Ljubuški i gradonačelnik Grada Ljubuški Vedran Markotić u svome izvješću se ponajviše referirao na mjere za mlade koje je Gradska uprava Ljubuški u proteklom periodu donijela s ciljem osiguranja boljih uvjeta življenja i stvaranja lagodnijeg ambijenta za ovaj dio populacije. Među tim mjerama je, kako je naveo Markotić, pomoć mladim bračnim parovima prilikom kupnje ili izgradnje prve nekretnine, zatim povećanje izdvajanja za studentske stipendije, smanjenje cijena gradskog vrtića, subvencioniranje rada privatnih vrtića… Kao jedna od najznačajnijih mjera koja se odnosi upravo na mlade svakako su infrastrukturni projekti i gospodarske mjere kojima Grad Ljubuški nastoji osigurati dodatna radna mjesta, istakao je Markotić.

Dopredsjednik Vlade i ministar financija Županije Zapadnohercegovačke i kandidat na listi za Skupštinu Županije Zapadnohercegovačke Toni Kraljević u svom izlaganju iznio je iscrpno izvješće o značajnijim potezima koji su obilježili rad Vlade ŽZH u protekle četiri godine.

„Govoreći o učinjenom u proteklom razdoblju svakako bih naglasio stabilizaciju javnih financija čemu je pridonijelo saniranje obveza iz prijašnjih godina, prije svega obveza na ime doprinosa prema Poreznoj upravi FBiH. Značajno je spomenuti i podizanje plaća proračunskim korisnicima, te povećanje iznosa poljoprivrednih poticaja i njihovu pravovremenu isplatu što je naišlo na veliko odobrenje poljoprivrednika. Ponosan sam na činjenicu da smo među prvima u FBiH osigurali besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce, te uveli besplatan prijevoz svim učenicima s područja županije. Također osigurali smo preko 100 asistenata u nastavi kako bismo učenicima pomogli u praćenju nastave“, kazao je Kraljević.

Jedan od značajnijih projekata koji je pokazao sinergiju Vlade ŽZH i Grada Ljubuškog je povratak vrijednog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Ljubuškog poznatijeg pod nazivom „Plantaža“ u ruke poljoprivrednika. Kraljević je podsjetio i na Odluke vlade o subvencioniranju kamata na kredite za malo i srednje poduzetništvo, kao i na participaciju u projektima energetske učinkovitosti pomoću kojih su obnovljene brojne javne zgrade na području ŽZH, među ostalima zgrada Gradske uprave Ljubuški, škole, vrtići… Naglasio je kako je veliki trud uložen i na rješavanje dugova i povrat neprivatiziranog dijela Duhanske stanice Gradu Ljubuškom, što se u konačnici i uspjelo, te bi uskoro umjesto ruševnih zgrada na tom mjestu trebali biti izgrađeni objekti koji će biti u službi građana. Podsjetio je i na najnoviju demografsku mjeru koju je donijela Vlada ŽZH, a kojom se osigurava novčana potpora od 500 konvertibilnih maraka mjesečno za treće i svako sljedeće novorođeno dijete u obitelji u dobi do navršenih 7 godina života.

Po završetku Kraljevićeva izlaganja uslijedilo je pojedinačno predstavljanje kandidata s liste HDZ-a BiH za Opće izbore 2022. Tako su se prisutnima predstavili kandidati s liste za županijsku Skupštinu: Ivana Barišić, Ivana Zrimšek Šaravanja, Bernardica Luburić, Ivan Jelčić, Milan Ševo i Marko Radić. Nekoliko riječi o sebi rekli su i Stanko Musa i Marija Kikaš s liste HNS-a za Zastupnički dom Parlamenta FBiH te Mirjana Džajić koja je na listi za Zastupnički dom Parlamentarne Skupštine BiH. Svi kandidati su posebno istaknuli važnost zajedništva koje mora biti nit vodilja na predstojećim Općim izborima.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 19 Rujan 2022 16:33
 
index Instagram400x230 youtube