JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški darovala umjetninama Dompes [foto]

Djelatnici JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški, na čelu s ravnateljem Ivanom Bebekom, posjetili su danas Dompes – Kuću kruha i mira u Mostaru te voditelju i domaćinu istoga fra Iki Skoki darovali umjetnine koje će ubuduće krasiti prostorije ovog hvalevrijednog doma.

Naime, darovane su dvije slike Vodopada Koćuše, koje su nastale na nedavnoj likovnoj koloniji održanoj na spomenutom vodopadu, koju je organizirala JU „KŠC“ Ljubuški.

Fra Iko Skoko, kao ujedno i studenti koji obitavaju u Dompesu, nisu krili oduševljenje darovima te su zahvalili na istima, rekavši pri tome da ga raduje što mnogi svakodnevno prepoznaju potrebu dati svoj obol uređenju i dr. ovoga zaista hvalevrijednog studentskog doma za studente slabijeg imovinskog stanja, koji ujedno obuhvaća i pučku kuhinju, te Međunarodni centar za dijalog sv. Franjo Ašiški.

Ovo bijaše prigoda da fra Iko pobliže predstavi i pokaže prostorije Dompesa gostima.

Podsjetimo, Dompes se nalazi u neposrednoj blizini Franjevačkog samostana Petra i Pavla u Mostaru, tik uz Bulevar, nekadašnju bojišnicu devedesetih, te na lokaciji poznatoj po dugogodišnjem zalaganju franjevaca za boljitak zajednice. Izgradnja je započela u siječnju 2015. godine, na temeljima zgrade iz 1871. godine, koja je dva puta srušena tijekom Domovinskog rata. Voditelj projekta izgradnje, kao ujedno i daljnjeg kontinuiranog opremanja doma je ljubušak fra Iko Skoko, ugledni teolog i fakultetski profesor.

 
index Instagram400x230 youtube