Poziv na roditeljski sastanak na temu vršnjačkog nasilja [OŠ MM Ljubuški]

U srijedu 30. listopadau sportskoj dvorani OŠ Marka Marulića Ljubuški s početkom u 17 sati održat će se veliki roditeljski sastanak za roditelje čija djeca pohađaju OŠ Marka Marulića.

Tema je “Vršnjačko nasilje-je li moje dijete žrtva?”, a gost predavač psihologinja-psihoterapeutkinja Ankica Baković.

Predavanje psihologinje Baković pratit će prigodna brošura koja sadrži osnovne informacije o oblicima nasilja, karakteristikama žrtve i nasilnika, te o važnosti suradnje roditelja sa školom i ostalim relevantnim institucijama. Brošuru će dobiti svi roditelji čija djeca pohađaju osnovne škole u Ljubuškom.

Svojim sudjelovanjem roditelj postaje važna karika u procesu prevencije vršnjačkog nasilja. Prvi korak je stjecanje znanja. Kroz stručna psihološka predavanja roditelji će slušati o odgojnim zadacima koji kasnije u životu mogu biti od krucijalnog značaja za razvoj samopoštovanja i općenito za mentalno zdravlje djece.

Navedeni sastanak prvi je od tri, ostali će se održati u studenome za roditelje čija djeca pohađaju OŠ Ivane Brlić-Mažuranić (Gračine) i OŠ Tina Ujevića Vitina, a sve pod pokroviteljstvom Grada Ljubuškog. O datumu tih sastanaka bit ćete blagovremeno obaviješteni.

Radosno Vas iščekujemo.

 

 

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 23 Listopad 2019 12:59
 
index Instagram400x230 youtube