Ljubuški među najpoželjnijim top bh. destinacijama za odmor

Područje Ljubuškog jedan je od istinskih skrivenih bisera kako prirode, tako i kulturno povijesnih spomenika u BiH.

Na samo petnaestak minuta od Međugorja, čuvenog svetišta vrijednog posjete ma kojih uvjerenja bili, Ljubuški će vam ponuditi i vodopad Kravica, kao i Park prirode Koćuša.

Kao i obično kada se nađete u Hercegovini, pripremite se da budete dobro dočekani i da uživate u svim čulima, predivnim vodopadima, ali i delicijama ovih krajeva. U ovom kraju prave se nadaleko čuvena vina od autohtonih sorti grožđa kao što su "žilavka" i "blatina", koja možete probati u brojnim obiteljskim podrumima i vinarijama.

Preporučujemo vam da iskoristite priliku i posjetite samostan Svetog Ante Padovanskog na Humcu kod Ljubuškog. Ovdje se nalazi najstariji muzej u BiH koji postoji od 1884. godine. Za ljubitelje prirode i avanture potpuno iznenađenje biti će adrenalinski Park prirode "Peć Mlini" na području susjednih Gruda u kojem se nalazi fascinantna Ravlića pećina, kao i najduži zip-lajn u BiH, dug oko kilometar, kao i nevjerovatno strma staza za uspon, kategorirana kao jedna od najzahtjevnijih na svijetu.

Odmoriubih.ba vam preporučuje smještaj u hotelima "Bigeste" u Ljubuškom, "Adria centru Koćuša" ili tradicionalnim kamenim kućama.

Što god izabrali, nećete pogriješiti!

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 26 Travanj 2021 11:56
 
index Instagram400x230 youtube