Održana prva sjednica Natjecateljskog povjerenstva Agram MNL MZ Grada Ljubuškog

U prostorijama JU „Kulturno-športski centar“ u Ljubuškom održana je prva sjednica Natjecateljskog povjerenstva Agram MNL MZ Grada Ljubuškog.

Povjerenstvo je, kako je rečeno, u stalnom kontaktu s predsjednicima i predstavnicima mjesnih zajednica po pitanju prijave ekipa kako u 19. Agram MNL MZ grada Ljubuškog, tako i u 12. MNL MZ igrača do 16.godina starosti.

Rok do kada se mogu prijaviti ekipe je ponedjeljak, 10 srpnja, a Lige će krenuti 17.srpnja. Izvlačenje skupina i parova bit će u tjednu prije početka Liga, a najkasnije do petka 14.srpnja.

Zbog velikog broja upita od strane ekipa i MZ-a o mogućnostima spajanja mjesnih zajednica i slično iz Povjerenstva poručuju da propozicije natjecanja ostaju iste što potkrepljuju i članci 3 i 7.

Članak 3.

Ukoliko, u pojedinim mjesnim zajednicama nema mogućnosti da se formira posebna momčad, dozvoljeno je spajanje dvije ili najviše tri manje mjesne zajednice u jednu momčad, i to pod slijedećim uvjetima: ako su mjesne zajednice koje se spajaju u jednu momčad teritorijalno povezane ili ako su  do sada bile u sastavu iste mjesne zajednice

U slučaju da se ne mogu ispuniti uvjeti navedeni u prethodnom stavku, onda se može dopustiti spajanje najviše dvije susjedne, teritorijalno povezane mjesne zajednice.

Također, u iznimnom slučaju,ako su teritorijalno ili po broju stanovnika u pitanju veće mjesne zajednice, dopušta se prijava maksimalno dvije (2) momčadi iz te mjesne zajednice.

Članak 7. 

Natjecatelji koji mijenjaju prebivalište, a prethodno prebivalište im je bilo izvan Grada Ljubuškog, ili u nekoj drugoj mjesnoj zajednici u Gradu Ljubuškom, moraju priložiti dokaz da u novom prebivalištu prebivaju najranije od 15. srpnja 2022. godine. Igrač ima pravo nastupa za drugu mjesnu zajednicu vezano za Članak 4., stavak dva (podrijetlo iz mjesne zajednice)  i tu promjenu može učiniti samo jednom, a svaka naredna promjena nastupa za drugu mjesnu zajednicu je moguća ako se promijeni prebivalište sukladno Članku 7. (stavak jedan),  i to godinu dana ranije, odnosno igrač ima pravo nastupa za drugu mjesnu zajednicu ako pauzira jednu godinu od nastupa na MNL MZ Grada Ljubuškog.

Organizator Lige, JU „Kulturno-športski centar“ mogao bi se naći u problemima zbog nekih uskrata i restrikcija potaknutih na sjednici Gradskog vijeća bez nekog suvislog obrazloženja, a o tome će se odrediti i Upravni odbor JU-e. O tim i ostalim aktualnostima organizator Lige pravodobno će izvijestiti.

 
index Instagram400x230 youtube