Knešpolje osvojilo Ligu Hercegovine

Ekipa Knešpolja osvojila je titulu prvaka na ovogodišnjoj Ligi Hercegovine! U utakmici, koja će se sigurno još dugo prepričavati, Širokobriježani su nakon izvođena penala 7:5 nadigrali ekipu Rodoč I iz Mostara. 

Ekipa Rodoča bolje je otvorila utakmicu i povela sa 1:0 preko Hrvoja Solde, koji je zabio i za 2:0. Potom slijedi preokret u kojemu Knešpolje smanjuje na 2:1 preko Mateja Ćorića te za izjednačenje pogađa David Barbarić.

Knešpolje potom prelazi u vodstvo 3:2 golom Hrvoja Ćavara. Mostarci se u nastavku nisu predali. Priredili su pravu malu dramu publici, a Josip Božić preuzeo je stvar u svoje ruke. Izvrsnim pogotkom izjednačio je na 3:3 što je na kraju ostao i konačan rezultat regularnog dijela utakmice.
 
Nakon 40 minuta izvrsne malonogometne predstave pristupilo se izvođenju penala, a više sreće ovaj put imala je ekipa Knešpolja. David Barbarić iz ekipe Knešpolja na kraju regularnog dijela dobio je crveni karton. Krehin Gradac osvojio je treće mjesto na turniru finala Liga Hercegovine. Rezultatom 4:1 pobijedili su ekipu Tasovčići/Klepci.
 
Izvrsnu utakmicu pružile su obje ekipe, publika je uživala u šansama koje su se nizale svih 40 minuta. Čitlučani su napravili puno više u napadu što govori i sam rezultat. Tasovčići/Klepci bez ključnih igrača nisu imali velike šanse. Matej Pehar postigao je hattrick za Krehin Gradac, a u zgodicima se pridružio i Antun Pehar. Za Tasovčiće/Klepce u ovoj utakmici uspješan je bio Marko Rudan.
 
”Utakmica je bila dosta dobra, njima je falilo par igrača što smo mi iskoristili i na kraju zasluženo
pobijedili. U Čapljini je bilo jako lijepo igrati. Sve je bilo fer i korektno, od sudaca do igrača i organizacije”,
kazao je za Jabuka.tv Matej Pehar iz Krehin Gradca.
 
Nakon susreta za treće mjesto i prije finalne utakmice na teren su izašli veterani Dinama i Lige Hercegovine.
Publici su pružili izvrstan mali nogomet, a na kraju su slavili nogometaši Lige Hercegovine sa 5:2. Dinamovi igrači u prvom poluvremenu zabili su gol preko Slavenka Marića i tako poveli 1:0. U drugom poluvremenu igrači Lige Hercegovine posložili su svoj napad, postigli su pet zgoditaka i pobijedili Zagrepčane. Za poravnanje veterana Lige Hercegovine od 1:1 uspješan je bio Igor Musa. Nakon njega hattrick je zabio Admir Vladavić, a na 5:1 povisio je bio Krešimir Kordić. Do kraja susreta veterani Dinama postigli su još jedan zgoditak, a strijelac je bio Mirko Kukavica.
 
Dalibor Poldrugač, bivši igrač Dinama i nogometni trener, ističe kako je u Hercegovinu uvijek lijepo doći i
kako se tu osjeća kao kod kuće.
 
”Znamo da je naša Hercegovina obojana u modru boju i da ovdje imamo puno naših navijača. Zbog toga uvijek rado dođemo u Hercegovinu, odazovemo se pozivu domaćina da obilježimu jednu revijalnu utakmicu sa veteranima Lige Hercegovine i uživamo u nogometu. Do sada smo to radili jako sretni i zadovoljni što su upravo nas odabrali da budemo dio završnice njihovog turnira, a sigurno ćemo to ponavljati i u narednim godinama. Ponavljam Hercegovina je Dinamo, a Dinamo je Hercegovina i to će ostat tako u narednim godinama”, za Jabuka.tv izjavio je Poldrugač.
 
Suci utakmica završnice Lige Hercegovine bili su Vedran Marčinko i Marko Sesar.
 
index Instagram400x230 youtube