Šuplja Stina održala koncert, istovremeno u selu buknuo požar [foto&video]

Šuplja Stina, jedna od najstarijih hercegovačkih glazbenih grupa, nedjeljnim koncertom proslavila je 35 godina godina djelovanja.

Pored starih hitova i uspješnica, sastav je izveo i nove pjesme koje su fanovi s nestrpljenjem iščekivali: "Buco zove", "David detektiv", "Bil' se ovaj narod složio", "Kiša pada, trubi truba", "Čudna jada", "Oj Dubravo", "Slastičar" i druge.

Koncert je trajao nešto kraće nego što je predviđeno zbog požara koji je buknuo u zaselku Velika Šipovača kad je bend počeo s nastupom, piše Šipovača Portal.

Prema kazivanju mještana, vatra je planula na najmanje četiri mjesta u blizini obradivih površina i domova nekoliko članova benda točno kad je koncert Šuplje Stine započeo, zbog čega se pretpostavlja da je riječ o pokušaju sabotaže koncerta Šuplje Stine.

Osim toga, u Šipovači je gorjelo i u petak večer.

U oba navrata požar je buknuo na gotovo istoj lokaciji - u zaselku Velika Šipovača na lokalitetu Švračje Selo. Tijekom gašenja jedan od vatrogasaca je izgubio mobitel.

Požar_Šipovača.JPG

Kako se doznaje od mještana koji žive u neposrednoj blizini zgarišta i čiji su domovi bili ugroženi, u oba navrata se radi o podmetnutim požarima.

Na mjesto događaja izašli su pripadnici PU Ljubuški, no nije poznato jesu li pokrenute zakonom propisane radnje kako bi se otkrio zasad nepoznati počinitelj(i) i priveo pravdi, zbog čega su mještani izrazili nezadovoljstvo te su pozvali odgovorne na pronalazak počinitelja i kažnjavanje istog.

 
index Instagram400x230 youtube