OŠ MM Ljubuški| Obilježeni Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

U ponedjeljak 21. listopada održali smo tradicionalnu školsku manifestaciju Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Ova manifestacija slavi kruh kao simbol života i truda te podsjeća na zahvalnost za plodove koje nam priroda daje.

Program je počeo prigodnim govorom v.d. ravnatelja Tomislava Matića koji se zahvalio roditeljima na njihovoj svesrdnoj pomoći u organizaciji manifestacije. Fra Marko Bandić je potom zazvao Božji blagoslov na učenike, djelatnike i roditelje kao i na izloženi kruh i plodove ljudskog rada.

Školsko igralište bilo je svečano ukrašeno jesenskim motivima, a izloženi proizvodi od kruha i raznovrsni plodovi privlačili su pažnju svih prisutnih.

Održani Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u posebnom odjelu naše škole protekli su u toploj i veseloj atmosferi gdje su učenici s ponosom predstavili svoje radove i iste podijelili s korisnicima Rehabilitacijskog centra za osobe s teškoćama Ljubuški.

I ove godine manifestacija je bila humanitarnog karaktera te će se prikupljeni prihod od prodaje peciva s učeničkih štandova usmjeriti ka potrebitim obiteljima učenika i za obnovu fonda lektira školske knjižnice.

Od srca zahvaljujemo roditeljima na trudu i vremenu koje su posvetili pripremi predivnih proizvoda od kruha. Vaša kreativnost i pažljivo izrađeni proizvodi ne samo da su uljepšali našu svečanost, već su i na simboličan način podsjetili na važnost zajedništva i zahvalnosti za blagodati koje imamo.

Hvala Vam što ste svojim doprinosom omogućili da ovaj događaj bude poseban i nezaboravan za sve nas.

 
index Instagram400x230 youtube