Ljubušaci opisali dojmove s uspona na Mont Blanc

Članovi HPD Vrlosinj Ljubuški, Perica Biško, Miroslav Herceg i Zvonimir Mandić doživjeli su ovih dana Mont Blanc u njegovoj izvornoj prirodi i nadmoći.

Nisu se popeli na vrh ovaj put, bit će za to još prilika, ali doživjeli su svu ljepotu i snagu prirode u vidu minusa, magle, kiše, snijega i vjetra kojoj se čovjek može samo pokloniti i poštovati je, naveli su iz HPD Vrlosinj.

Ovo nevjerojatno iskustvo opisali su kroz fotografije koje mogu samo djelomično dočarati nepredvidljivu prirodu teško osvojive Bijele dame.

Nakon uspješnog aklimatizacijskog uspona na Gran Paradiso, u utorak, 2.7. naša ekipa uputila se u Chamonix. Uspon na Mont Blanc počinje u petak 5.7. vožnjom Tramway du Mont Blanc do zadnje stanice Nil d Agile na 2372 m.

Tu počinje uspon do planinarskog doma Tete Rouse 3165 m. Zbog loše prognoze u subotu ( koja od 12.00 sati najavljuje snijeg) i još lošije u nedjelju (rezervni dan), odluka je pala da uspon počinje oko ponoći s petka na subotu. Uspon je išao po planu do oko 5 ujutro i oko 4100 m kad ekipa ulazi u jako gust oblak, te nakon 15 minuta susreće vodiča koji se vraćao s klijentima.

Stiže informacija da su se sve naveze vratile s vrha i da danas vrh nikom nije dopustio da ga “osvoji”. Odustajemo. Potišteni i uz neki čudni koktel emocija silazimo s planine sigurni da ćemo se opet sresti i zahvalni za novo iskustvo, naveli su članovi HPD Vrlosinj Ljubuški.

 
index Instagram400x230 youtube