Milenko Bebek, Ljubušak iz Njemačke prvi će puta u životu, u 84. godini, glasovati na izborima

Iz Njemačke se javio vjerni  gledatelj Milenko Bebek. Zaželio nam je sretne i blagoslovljene predstojeće uskrsne blagdane.

Preko svoje nećakinje gospodin Bebek nam je poručio da smo jako puno napravili za njega te da smo u njegovim molitvama.

Također, gospodin Bebek poslao nam je fotografiju s "njegovog radnog mjesta", kako naziva svoje odlaske na dijalizu.

Milenko Bebek inače na dijalizu odlazi tri puta tjedno, a u svojoj 84. godini ima pravo glasa te će to za njega biti  prvi izlazak na izbore u životu.

-Dati će svoj glas g. Andreju Plenkoviću kojeg smatra izvrsnim liderom i prvim čovjekom u politici u Hrvatskoj koji je sposoban ispravno voditi hrvatsku zemlju, zastupati interese Hrvata, te prezentirati našu državu u najboljem svijetlu!, stoji u dopisu koji nam je proslijedila Milenkova nećakinja.

Posljednji hrvatski azilant

Inače, gospodin Milenko Bebek od ranije je poznat gledateljima Radiotelevizije Herceg-Bosne. Njega je u emisiji "Sasvim (ne)obično" u lipnju ove godine, u Veljacima pored Ljubuškog, intervjuirao kolega Marko Zeljko.  Splet životnih okolnosti i komunističkog režima su ga, kao i brojne druge emigrante, otjerali u svijet. Ime Milenko Bebek je posljednje stajalo pod statusom hrvatskih azilanata (barem u Njemačkoj), sve do nedavno kada je konačno zatražio i u ruke primio hrvatske dokumente. On svog rodnog kraja zbog toga nije vidio gotovo 50 godina.

Milenko u Njemačkoj nije mirovao. Financijski je pomagao svoj rodni kraj, a bio je na usluzi i emigrantskim časopisima. Također, tražio je da se sveta misa održava na hrvatskom jeziku o čemu svjedoče brojna pisma papi Ivanu Pavlu II, ali i kasnija korespondencija s papom Benediktom XVI, tj. Vatikanom.

U nastavku pogledajte priču o Milenku Bebeku:

 
index Instagram400x230 youtube