Otvoren novi vrtić u Vitini

U Vitini je danas svečano otvorena podružnica Dječjeg vrtića Ljubuški. Novi vrtić su presijecanjem vrpce otvorile odgojiteljice Slađana Meljanac i Smilja Pavičević.

Nakon što su „tete“ svečano otvorile vrtić, prvi im je čestitao v.d. gradonačelnika Ljubuškog Vedran Markotić te im uručio bukete cvijeća.

 „Ovo je zaista poseban dan za nas koje smo godinama dio Dječjeg vrtića Ljubuški, za našu djecu i roditelje. Odgoj naše djece treba biti središte našeg života i naš poziv i otvaranje još jedne odgojne ustanove veliki je izazov jer poziv odgajatelja treba živjeti i uvijek se sjetiti Goetheove izjave; „da najveći čovjek uvijek ostaje dijete“, rekla je tom prilikom odgojiteljica Smilja Pavičević.

Bivši ravnatelj Dječjeg vrtića Ljubuški Viktor Grbavac koji je i pokrenuo ovaj projekt za Radio Ljubuški je pojasnio kako je ideja o otvaranju ovog vrtića potekla od roditelja djece iz Vitine.

Prije dvije godine roditelji čija djeca pohađaju Osnovnu školu u Vitini obratili su se Dječjem vrtiću Ljubuški sa željom da se negdje u Vitini otvori podružnica Dječjeg vrtića Ljubuški. Mi smo razmatrali tu ideju i uputili je u Gradsku upravu i eto, nakon dvije godine, danas imamo završen dječji vrtić ovdje u Vitini. Radno vrijeme je od 7 ujutro do 5 popodne. Vrtić ima kapacitet od 50 mjesta“, kazao je Grbavac i dodao kako će se u vrtiću nalaziti i „učilica“, gdje roditelji vitinskih osnovnoškolaca mogu ostaviti svoje mališane prije škole.  

„To je mjesto gdje roditelji ujutro prije škole mogu dovesti svoju djecu. Djeca tu imaju doručak i ručak, mogu pisati zadaću uz pomoć tete, a nakon toga, samo otvaranjem susjednih vrata prelaze u školu“.

 Ana Bubalo, nova ravnateljica Dječjeg vrtića Ljubuški kaže kako je otvaranje nove podružnice za nju bio posebno emotivan trenutak.

„Nakon 10 godina rada u Osnovnoj školi u Vitini posebno mi je drago da mogu otvoriti vrtić u svojoj Vitini, koja mi je kroz ovo razdoblje rada u vitinskoj školi postala posebno draga. Tako da mi je velika čast da je prvi projekt koji sam mogla završiti u ovih mjesec dana na čelu Dječjeg vrtića Ljubuški upravo otvaranje ove podružnice u Vitini, koja će puno pomoći roditeljima i posebno mi je drago što ćemo na ovaj način pružiti kvalitetno obrazovanje našoj dječici koja su najbitnija od svega“, rekla je Bubalo.

Vrtić je otvoren uz nazočnost brojnih uzvanika i gostiju iz javnog, političkog i kulturnog života Ljubuškog. 

Prostorije vrtića je danas blagoslovio fra Petar Ljubičić, a svečanost otvaranja je uljepšao Zvonimir Mišetić koji je otpjevao „Molitvu“ s kojom je nedavno pobijedio na Dječjem festivalu „Na jedrima glazbe“.

FOTOGALERIJA OVDJE.

 
index Instagram400x230 youtube