Neno Barbarić pobjednik 25. festivala “Na jedrima glazbe

"Ljubuško ljeto 2019." kojim se slavi dobivanje statusa grada i koje će u Ljubuški donijeti brojne manifestacije tijekom narednih mjeseci započelo je u petak, prigodno na prvi dan ljeta, defileom mažoretkinja i limene glazbe kroz grad, a večer je bila rezervirana za 25. Dječji festival “Na jedrima glazbe” koji je još jednom pokazao svu raskoš pjevačkog talenta ljubuške djece.

Gledatelji su na Centru malih športova mogli uživati u 12 pjesama malih izvođača, mnogi su zdušno navijali za svoje favorite, plesali su i pjevali pred pozornicom, a na kraju je najviše glasova publike osvojio Neno Barbarić za izvedbu pjesme "Meni se skače", te je proglašen pobjednikom ovogodišnjeg festivala.


Neno je nakon uručenja nagrade doista skakao po pozornici, a ruke su mu bile pune trofeja, budući da je osvojio čak tri nagrade. 

Naime, pored toga što je dobio najviše glasova publike, proglašen je najsimpatičnijim natjecateljem, a podijelio je i prvo mjesto po mišljenju stručnog ocjenjivačkog suda. 

Naime, ocjenjivački sud se nije mogao odlučiti koja im je najbolja izvedba večeri pa su odlučili da prvo mjesto podijele Neno Barbarić i Anamarija Cernei koja je izvela pjesmu Đon.

Inače, po glasovima publike drugo mjesto je osvojio Zvonimir Mišetić, koji je pjevao pjesmu „Ne zovi mama doktora“, dok je ocjenjivački sud drugo mjesto dodijelio Ani Majić i Mariji Palac koje su otpjevale pjesmu „Moj mali je opasan“.

Treće mjesto po glasovima publike osvojili su Matej Granić i Petar Vukšić s pjesmom „Obriši suze„, dok je ocjenjivački sud treće mjesto dodijelio gore spomenutom Zvonimiru Mišetiću.

Osim nagrađenih pjevali su još i: Marija Pejić (Iznad oblaka), Marija Herceg (Rekao si), Klara Rupčić i Sara Jezidžić (Kao pjesma), Iva Kežić (Zaljubila sam se), Gabriela Marinović (Mladiću moj), Ivana Artuković (Male stvari) i Vita Grgić (Kao ti i ja).

Uz nastupe ljubuških mladih pjevačkih nada, na Dječjem festivalu bio je bogat i popratni program, plesom su publiku zabavljali Plesni klub Paganini, Mažoretkinje Ljubuški te Plesni klub Dance Factory, a na pozornici je na kraju zapjevao glazbeni gost večeri Damir Kedžo.

Kedžo je izjavio kako je prvi put u Ljubuškom, ali je oduševljen onim što je vidio, te je poručio kako će se sigurno vratiti u naš grad. 

Festival je održan pod pokroviteljstvom Grada Ljubuški, u organizaciji JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški i Glazbene škole Ljubuški, a nagrade su mladim pjevačima i pjevačicama uručili Natalija Kolak, predstavnica Hotela Bigeste, Ivana Barišić , zamjenica predsjednika Skupštine ZHŽ-a, Tihomir Kvesić, predsjednik Gradskog vijeća Ljubuški, te Ivan Jelčić, predsjednik Skupštine ZHŽ-a. 

Poslušajte što smo snimili na Dječjem festivalu

 
index Instagram400x230 youtube