Ljubušaku osumnjičenom za krivično djelo teška tjelesna povreda sa smrtnom posljedicom produžen pritvor

Županijski sud u Širokom Brijegu uvažio je prijedlog Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije i Z.M. (34), osumnjičenom za krivično djelo teška tjelesna povreda sa smrtnom posljedicom, produžio pritvor za još dva mjeseca.

Opasnost od bijega

Kako je rečeno iz Tužiteljstva ŽZH, produženje pritvora za Z. M. zatraženo je jer i dalje postoje razlozi zbog kojih je pritvor određen.

To su opasnost od bijega, bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak, i to utjecajem na svjedoke. Također, kazali su da postoje izvanredne okolnosti u konkretnom slučaju te da se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora 10 godina ili teža, a koje je posebno teško, s obzirom na način izvršenja i posljedice te da bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Zadobio više teških tjelesnih povreda

– Z. M. se sumnjiči da je 29. avgusta ove godine svom puncu R. V. nakon verbalne prepirke i fizičkog sukoba nanio više teških tjelesnih povreda, od kojih je R. V. nakon nekoliko dana preminuo – podsjetili su iz Tužiteljstva ŽZH.

Podsjetimo, Z.M. je tog dana u kasnim večernjim satima pretukao svog punca R.V. (49) u mjestu Otok kod Ljubuškog.

 
index Instagram400x230 youtube