Uhićenja u Ljubuškom

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a županije Zapadnohercegovačke (ŽZH), provodeći višemjesečnu akciju kodnog naziva 'Kota 22', su postupili po Naredbi Općinskog suda u Ljubuškom,

te dana 30.9.2022. godine uz ispomoć službenika Policijske uprave (PU) Posušje, PU Ljubuški, PU Grude, PU Široki Brijeg i Specijalne policije MUP-a ŽZH, na četiri lokacije izvršili pretrage obiteljskih kuća, okućnica, pratećih objekata i vozila koje koriste osobe I.B. (64) iz Posušja, Z.V. (45) iz Ljubuškog, M.B. (43) iz Ljubuškog i I.B. (23) iz Posušja.

"Posebno ističemo da su policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH ispomoć pružili i policijski službenici Granične policije BiH sa službenim psom, na čemu im se ovom prilikom zahvaljujemo", navodi se iz MUP-a ŽZH.

Prilikom pretrage obiteljske kuće, popratnih objekata i vozila koje koristi I.B. (64) iz Posušja, policijski službenici su pronašli i izuzeli dva motorna vozila marke Seat i BMW, veći broj stranih popunjenih i praznih prometnih dozvola i knjiga vozila, strane registarske oznake, razne predmete za krivotvorenje dokumenata, mobitele, te druge predmete koji se dovode u vezu s izvršenim kaznenim djelima.

Navedena osoba je lišena slobode, te ispitana u svojstvu osumnjičenika na okolnosti kaznenog djela iz čl. 238 KZ FBiH 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' i kaznenog djela iz čl. 373 KZ FBiH 'Krivotvorenje isprava'.

Kod Z.V. (45) iz Ljubuškog, prilikom pretrage obiteljske kuće, popratnih objekata i vozila, policijski službenici su pronašli i izuzeli jednu automatsku pušku, jednu lovačku pušku za koju isti ne posjeduje dozvolu i više komada nedozvoljenog streljiva, više komada štapina-eksploziva i detonatorskih kapsula, tri okvira za automatsku pušku i mobilni uređaj.

Imenovani je lišen slobode, te ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl. 371 KZ FBiH 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari' i kaznenog djela iz čl. 238 KZ FBiH 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'.

Prilikom pretrage obiteljske kuće, popratnih objekata i vozila koje koristi M.B. (43) iz Ljubuškog, policijski službenici su pronašli i na potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta izuzeli predmete koji se dovode u vezu s izvršenim kaznenim djelom. Isti je priveden, te ispitan u svojstvu osumnjičenika na okolnosti kaznenog djela iz čl. 238 KZ FBiH 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'.

Također, prilikom pretrage stana i vozila koje koristi I.B. (23) iz Posušja, pronađeni su i izuzeti predmeti koji se dovode u vezu s izvršenim kaznenim djelima, te je isti lišen slobode i ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl. 238 KZ FBiH 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' i kazneno djelo' iz čl. 373 KZ FBiH 'Krivotvorenje isprava'.

Po kompletiranju predmeta, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH će protiv I.B. (64), Z.V. (45), M.B. (43) i I.B. (23) uputiti izvješće Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu zbog postojanja osnova sumnje da su isti počinili navedena kaznena djela, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

 
index Instagram400x230 youtube