Sjajni rezultati Ljubušaka na natjecanju u preciznom slijetanju paragliderom

Ljubušaci su prošle godine s ponosom čitali vijest da je ljubuška „Kula“ ušla u top četiri paraglajderska odredišta na Balkanu, a netom završeni Ljubuški outdoor festival potvrdio je i da Ljubuški ima vrhunske letače.

U strašnoj konkurenciji od čak 50 pilota, među kojima je bilo hrvatskih i crnogorskih reprezentativaca, ljubuški letači su osvojili prva tri mjesta na subotnjem natjecanju u preciznom slijetanju paragliderom „Kosača“.

Prvi je bio Ino Planinić, član Udruge slobodnog letenja „Obale“ Radišići koji je u subotu najbliže sletio meti na sletištu, ispred drugoplasiranih Kristijana Borasa i Antonia Alilovića, članova Paragliding kluba Ljubuški. 

A Paragliding klub Ljubuški proglašen je najboljim u ekipnoj konkurenciji, drugo mjesto uzeo je još jedan domaći klub USL „Obale“ Radišići, dok je trećeplasirana bila ekipa „Naša krila“ iz Crne Gore.

Podsjetimo, u subotu su se u Ljubuški došli nadmetati piloti iz klubova iz Zagreba, Tuzle, Jastrebarskog, Sarajeva, Hrvaca, Cazina, Vrgorca, Dubrovnika…

Stigli su i piloti iz Crne Gore, Slovenije, Srbije.

Pored odličnih rezultata, Ljubušake zasigurno veseli i činjenica da su na vrhunskoj razini organizirali ovo natjecanje.

Na sletištu su bili postavljeni šatori, štand s DJ-em, a naravno i velika meta koju su natjecatelji morali „gađati“ iz zraka, turistička agencija Hercegovina GO je u terenskim vozilima Pinzgauer pilote prevozila do poletišta na kuli herceg Stjepana odakle su se mogli vinuti u ljubuško nebo.

Svi zainteresirani su mogli uživo pratiti polijetanja preko „live streama“, a organizator ovog događaja, Paragliding klub Ljubuški je ažurno objavljivao sve detalje i najzanimljivije sletove na svojoj Facebook stranici.

 
index Instagram400x230 youtube