Ivan Dračar pobjednik 2. polumaratona “Dva slapa”

Ivan Dračar pobjednik je 2. polumaratona Dva slapa, koji se po sunčanom i sparnom vremenu danas trčao ulicama Ljubuškog te uz rijeku Trebižat.

U cilj je utrčao ispred Alije Imamovića s kojim se borio dugi dio utrke, a za treći je kroz cilj protrčao prošlogodišnji pobjednik Andrej Vištica.

„Utrka je bila dosta zanimljiva, ja i Alija smo se borili sve do 13 kilometra, onda sam ja napravio malo jaču promjenu i diktirao sam tempo do kraja. Trka je bila dinamična, vrijeme je bilo malo sparno,  čestitam organizatoru na sjajnoj organizaciji“, izjavio je današnji pobjednik nakon prolaska kroz cilj.

Drugoplasirani Alija Imamović je pohvalio Dračara, rekavši; „Ivan je danas fenomenalno otrčao i mene je izvukao do drugog mjesta“.  

Pohvalio je Imamović i organizaciju, sve je bilo na razini, staze su bile markirane, bilo je dovoljno okrijepnih stanica, no na vrijeme se nije moglo utjecati.

„Danas je bilo pakleno, pakleni su bili uvjeti, pripremala se kiša čitavo vrijeme, ali je nismo dočekali da nas malo rashladi, stoga je bilo je dosta teško trčati. Teško je posebno bilo po makadamskoj cesti koja je skoro pola trke“, svoje je dojmove podijelio Imamović.

Prošlogodišnji pobjednik Andrej Vištica danas se morao zadovoljiti trećim mjestom, a po ulasku u cilj voditelju Robertu Peharu koji ga je pitao za dojmove se požalio kako ga noge „nisu slušale“.

„Utrka je super, ja nisam baš bio, nisu noge funkcionirale, ali čestitam ovom prvom dvojcu, i da su funkcionirale, ne bih ih stigao“, izjavio je Vištica kroz smijeh.

 
index Instagram400x230 youtube