Ino Planinić pobjednik natjecanja u preciznom slijetanju paragliderom u Ljubuškom

Ljubitelji paraglidinga imali su danas priliku uživati u čarobnim prizorima u Ljubuškom gdje je u sklopu Ljubuški outdoor festivala održano natjecanje u preciznom slijetanju paragliderom „Kosača“.

Ovaj festival privukao je pedesetak pilota iz čitave Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore, a svi su se već rano ujutro okupili na sletištu, gdje su bili postavljeni šatori, štand s DJ-em, a naravno i velika meta koju su natjecatelji morali „gađati“ iz zraka.

Jutarnji brifing bio je ujedno i prilika za druženje i razmjenu dojmova među pilotima, domaćini su uputili pilote u pravila i dali im par sigurnosnih natuknica, održani su i kratki govori zahvale.

Branko Topić se u ime Paragliding Kluba Ljubuški zahvalio salonu Ohio koji se pobrinuo za hranu i pića, kao i turističkoj agenciji Hercegovina GO koja je omogućila da piloti uživaju u prijevozu do kule herceg Stjepana. Naime, u terenskim vozilima Pinzgauer piloti su prevezeni do poletišta na kuli herceg Stjepana odakle su se mogli vinuti u ljubuško nebo.

Domaći tim organizatora je stalno bio na woki-toki vezi s ekipom na poletištu, a kada su se vremenski uvjeti „poklopili“, Branimir Mandić je podigao zelenu zastavicu što je bio znak da natjecanje može početi.

Jedan za drugim, piloti su već ujutro krenuli polijetati s Butorovice te se ubrzo ljubuško nebo napunilo paragliderima.

Čitav dan piloti su se nadmetali tko će bliže sletjeti meti, a na sletištu oko mete suci su budno sve pratili i bilježili tko je gdje doskočio.

Natjecanje su osiguravali i ljubuški GSS-ovci koji su bili spremni na intervenciju u slučaju eventualnih padova i ozljeda. Srećom, za njih danas posla nije bilo, sve je prošlo uz zabavu i osmijehe, a nakon što su odrađene dvije serije letova, saznalo se i tko je pobjednik.

Prvo mjesto danas je uzeo Ino Planinić.

Planinić je nakon osvajanja za Radio Ljubuški kratko prokomentirao; „trnovit je put do zvijezda, napokon!“

Dodao je i kako je današnji dan obilježilo sjajno druženje.

„Druženje je uvijek prekrasno među pilotima, mi smo svi jedna obitelj“, poručio je za kraj Planinić.

Sanja Leko nam je ustupila fotografije s LJOF-a pa pogledajte dio atmosfere u našoj fotogaleriji OVDJE.

 
index Instagram400x230 youtube