Okrugli stol na temu "Stanje i perspektive gospodarstva ŽZH u slijedećih sedam godina"

Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije organizira Okrugli stol na temu "Stanje i perspektive gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke u slijedećih sedam godina".

"Cilj ovog Okruglog stola je otvoriti dijalog s predstavnicima gospodarskog sektora u Županiji Zapadnohercegovačkoj s ciljem utvrđivanja strateških pravaca djelovanja za razvoj gospodarskog sektora u slijedećih 7 godina. Okrugli stol održava se u kontekstu izrade Strategije razvoja Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2020. do 2027. godine, u kojoj jednu od glavnih nositelja razvoja županije čini gospodarski sektor koji zapošljava preko 80 posto ukupnog broja zaposlenih u našoj županiji. Iz tog razloga, za nas kao predstavnike javne uprave, izvršne vlasti, kao i cijele šire javnosti, važno je u svakom trenutku znati koje su postojeće potrebe, mogućnosti, izazovi s kojim a se susreće naše gospodarstvo", poručili su organizatori.

Događaj će biti upriličen u suradnji s predsjednikom Vlade Županije Zapadnohercegovačke gosp. Zdenkom Ćosićem, ministrom gospodarstva gosp. Dariom Sesarom, dekanom Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru gosp.prof.dr.sc. Željkom Stojkićem, a događaju bi se trebali pridružiti gradonačelnici i načelnici gradova i općina ŽZH-a, županijski ministri i ravnatelji županijskih institucija, te predstavnici Udruge gospodarstvenika, Asocijacije poduzetnika Hercegovine i klastera.

Okrugli stol održati će se 17. srpnja 2020. godine u hotelu Park u Širokom Brijegu, s početkom u 10.30 sati.

 
index Instagram400x230 youtube