Barbarić: Osigurati sredstva iz EU za izgradnju novog paviljona Studentskog centra Mostar

Gradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić, kao kandidat za Sabor RH, posjetio je danas Studentski centar Mostar.

U razgovoru sa ravnateljem spomenute institucije Draganom Mikulićem razmatrane su mogućnosti pomoći Studentskom centru Mostar prema sredstava iz Hrvatske i fondova Europske unije.

- Ja sam minimalno dva puta godišnje ovdje, oko 60 studenata iz Ljubuškog je smješteno u Studentskom centru, još više se njih hrani ovdje i zahvala ravnatelju Mikuliću na iskazanoj suradnji i razumijevanju za naše studente. Upoznat sam s planovima, projektom dogradnje novih paviljona i to je pravi put u kojem se Studentski centar Mostar treba razvijati. To je kvalitetan iskorak kojem svi trebamo i moramo pomoći - rekao je gradonačelnik Barbarić nakon sastanka.

Dodao je kako postoji više izvora financiranja koja se mogu osigurati za Studentski centar Mostar i nove projekte, te kako on, s pozicije zastupnika u Saboru RH, može aktivno raditi na tome planu.

- Sredstva Ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske su samo dio priče o pomoći. Daleko veća sredstva se mogu dobiti iz fondova Europske unije i u ovoj priči trebamo ići u tome smjeru. Hrvatski Sabor je mjesto iz kojeg možemo raditi na tome, moramo naučiti pisati projekte za EU, forsirati prekograničnu suradnju i doći ćemo do željenog cilja - zaključio je Barbarić.

Ravnatelj Mikulić je dodao kako suradnja sa gradom Ljubuški traje već deset godina, te kako su obje strane i više nego zadovoljne s njom.

- S obzirom na tu suradnju moram reći kako Nevenko Barbarić ima našu punu potporu u kandidaturi za Sabor Republike Hrvatske. On i Zdravka Bušić su osobe za koje smatramo kako imaju kapacitet predstavljaju bh. Hrvate u Saboru RH i vjerujemo kako će kada dobiju mandat pomoći Studentskom centru Mostar u planiranim projektima. Ovo je najbolji studentski centar u BiH i regiji i svake godine moramo osigurati nove investicije kako bi ostali na visokoj razini. Od naših zastupnika u Saboru očekujem da ulože maksimalne napore kako bi osigurali sredstva za izgradnju novog paviljona sa 250 kreveta, te bazena i športske dvorane, što je također dio projekta kojeg želimo provesti. Bez novih investicija, podizanja razine rada i usluge, nema uspješnog poslovanja. Svake godine imamo 50 posto više zahtjeva za smještaj od naših kapaciteta i očekujemo da će tako biti i u budućnosti - istaknuo je Mikulić.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Mikulić je rekao kako je pandemija donijela brojne probleme Studentskom centru Mostar, ali kako nema vremena za samosažaljenje.

-Mi imamo pet izvora prihoda i svi su u presušili zbog pandemije koronavirusa. Studentski centar Mostar nikada nije bio u težoj poziciji, ali od samosažaljenja nema ništa. Trebamo zasukati rukave i raditi, nadoknaditi izgubljeno i nastaviti sa započetim projektima - izjavio je ravnatelj Mikulić, te dodao kako je duboko uvjeren u pomoć hrvatskih zastupnika iz BiH u Saboru RH projektima koji su od značaja za bh. Hrvate, ali i cijelo društvo u kojem živimo.

 
index Instagram400x230 youtube