Potpisan Sporazum o digitalizaciji javne uprave u ŽZH

Danas je, u zgradi Rektorata Sveučilišta u Mostaru, između Vlade Županije Zapadnohercegovačke i Sveučilišta u Mostaru, upriličeno potpisivanje Sporazuma o suradnji u digitalizaciji javne uprave u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Sporazum je, u ime Vlade, potpisao predsjednik Predrag Čović, te u ime Sveučilišta rektor prof. dr. sc. Zoran Tomić, a potpisivanju su nazočili i prorektor prof. dr. sc. Zdenko Klepić, pomoćnik rektora za informacijske tehnologije i inovacije izv. prof. dr. sc. Tomislav Volarić, voditelj Ureda rektora doc. dr. sc. Damir Vasilj te ministar pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke Vjekoslav Lasić.

Svrha ovoga Sporazuma je jačanje i proširenje digitalnih kapaciteta javne uprave kroz suradnju Sveučilišta u Mostaru s Vladom Županije Zapadnohercegovačke, Ministarstvom pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke, ostalim institucijama koje su osnovane županijskim propisom ili institucijama koje se financiraju iz Proračuna Županije Zapadnohercegovačke i njenih institucija.

Sporazum je potpisan s ciljem uspostavljanja suvremenih digitalnih postupaka i infrastrukture koji će omogućiti efikasnu i korisniku usmjereniju javnu upravu, povećavajući pri tome transparentnost i dostupnost usluga građanima.

Temeljem Sporazuma, zadatak Vlade je osigurati financijska sredstva i podršku te upravljati procesom digitalizacije javne uprave, dok je zadatak Sveučilišta osigurati elektronički identitet, razvijati programska rješenja, osiguravati kibernetičku sigurnost i cloud server. Potpisivanjem ovoga Sporazuma se osigurava pouzdano, vjerodostojno i sigurno digitalno okružje u skladu s europskim i međunarodnim standardima digitalnog društva i ekonomije.

Izuzetno sam ponosan što smo sa Sveučilištem u Mostaru sklopili partnerstvo o digitalizaciji javne uprave u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Vjerujem da smo izabrali najbolje partnere za ovaj projekt i da će učiniti i dodatne napore u razvijanju rješenja koja će biti za nas najbolja. Iako ulazimo u dijelom i nama trenutno nepoznato područje, ovo je samo jedan korak, odnosno jedan od naših zajedničkih koraka u stvaranju boljeg društva, kazao je ovom prigodom predsjednik Vlade Predrag Čović.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 02 Listopad 2024 09:51
 
index Instagram400x230 youtube