Vlada Županije Zapadnohercegovačke sufinancirati će Mediteran Film Festival

Povodom jubilarnog 25. Mediteran Film Festivala, koji će se od 8. do 12. listopada 2024. godine održati u Širokom Brijegu, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predrag Čović i ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Daniela Perić

održali su danas u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke sastanak sa direktorom Festivala Tomislavom Topićem.

Mediteran Film Festival je najstariji festival dokumentarnog filma u regiji, u sklopu kojeg se nude i brojni drugi programi kao što su Filmska radionica, turistički program i drugi sadržaji.

Tijekom petodnevnog Festivala prikazat će se više od 50 najboljih novih filmova snimljenih u mediteranskim zemljama, novi filmovi domaćih autora, dječji program, novi kino hitovi, a ekskluzivno će biti prikazana i nedovršena verzija filmskog spektakla „Kralj Tomislav“.

Posljednjih dana u medijima su se pojavile dezinformacije koje se odnose na način raspodjele sredstava za programe kulture za čiju je provedbu bilo zaduženo Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa. Naime, Vlada je donijela Odluku o Programu utroška sredstava „Tekući prijenosi za programe kulture“ utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu, kojom se regulira raspodjela sredstava osiguranih u Proračunu ŽZH za 2024. godinu namijenjenih sufinanciranju programa kulture u ŽZH, način raspodjele, pravo na sudjelovanje u korištenju sredstava, uvjeti za korištenje sredstava, kao i pojedinačni kriteriji raspodjele sredstava.

Temeljem ove Odluke, jedini način dodjele financijskih sredstava je ispunjavanje propisanih procedura sukladno Odluci Vlade, a ne po političkim kriterijima ili po privatno-stranačkoj liniji, kako je od strane pojedinaca prezentirano u javnosti.

Imajući u vidu značaj ovoga Festivala ne samo za Široki Brijeg, nego i za Županiju Zapadnohercegovačku i šire, Vlada Županije Zapadnohercegovačke će nastaviti sufinancirati ovakav jedan događaj koji predstavlja strateški projekt iz područja kulture u našoj Županiji, priopćeno je iz Vlade ŽZH.

 
index Instagram400x230 youtube