FMKS: Samostanu Humac 100 000 KM, župi Vitina 40 000 KM

Federalno ministarstvo kulture i športa objavilo je rezultati Javnog poziva 2024. za sufinanciranje izgradnje, adaptacije i rekonstrukcije kulturnog i graditeljskog naslijeđa kojim se iz sredstava utvrđenih u proračunu Federacije Bosne i Hercegovine za 2024. godinu (Službene novine Federacije BiH, broj: 7/24) odobravaju sredstva za Javni poziv.

Na poziv su se mogle prijaviti sve tradicionalne vjerske zajednice u Federaciji Bosne i Hercegovine koje su imale potrebu za izgradnju, adaptaciju i rekonstrukciju objekata sakralne arhitekture. Rezultatima javnog poziva Franjevačkom samostanu sv. Ante na Humcu za projekt “Izgradnja prostora za galeriju Majka” odobreno je 100 000 KM, Župi sv. Paškala Vitina za projekt “Rekonstrukcija kora i nove ispovjedaonice u crkvi sv. Paškala odobreno je 40 000 Km, a Medžlisi Islamske zajednice Ljubuški za projekt “Završni radovi na adaptaciji Krehića Džamije odobreno je 60 000 KM, piše Ljubuški portal. 

Opći cilj ovog Javnog poziva je sufinanciranje projekata tradicionalnih vjerskih zajednica u Federaciji Bosne i Hercegovine na način da se doprinese podizanju kulturne razine u Federaciji Bosne i Hercegovine, te prezentaciji, afirmaciji i poboljšanju opće razine u oblasti zaštite i revitalizacije kulturnog i graditeljskog naslijeđa u Federaciji Bosne i Hercegovine s posebnim naglaskom na objekte sakralne arhitekture, kao i ostvarenju strateških ciljeva Ministarstva.

Potpisivanje ugovora bit će organizirano u Federalnom ministarstvu kulture i športa u utorak, 3. rujna 2024. godine od 12 do 16 sati. 

 
index Instagram400x230 youtube