U Vitezu se sastali dužnosnici HDZ-a BiH lokalne i županijske razine

U Vitezu je u petak održana XXI. redovita koordinacija dužnosnika HDZ-a BiH lokalne i županijske razine.

Sastanak je okupio načelnike, gradonačelnike i predsjednike županijskih Vlada s ciljem dijaloga o ključnim političkim pitanjima.

Na sastanku se razgovaralo o aktualnim političkim procesima u Bosni i Hercegovini, pri čemu je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović istaknuo potrebu za jedinstvom i koordiniranim djelovanjem svih razina vlasti kako bi se osigurali stabilnost i prosperitet u Bosni i Hercegovini.

 Uvjeren sam da puni doprinos svakoga od nas je, da danas imamo vrlo malo pitanja ili otvorenih pitanja kada je u pitanju bilo koja općina, od Posavine, Središnje Bosne do Hercegovine, koja su na prvim koordinacijama bila do te mjere izražena da smo morali stalno nešto intervenirati.
 
Danas je to jedna velika obitelj Hrvatske demokratske zajednice. Na to sam ponosan i zato ćemo nastaviti dalje organizirati svaka dva mjeseca ovakve koordinacije i uvijek u nekoj drugoj sredini, kao i otvarati pitanja da svi naši dužnosnici na svim razinama vlasti shvate da su u ulozi služitelja i onih koji trebaju biti na usluzi našim općinama, kazao je predsjednik Čović.

Također, dopredsjednica HDZ-a BiH Darijana Filipović ovom je prilikom nazočnim dužnosnicima govorila o već održanim, ali i predstojećim izbornim procesima u 2024. godini.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas govorio je o dosadašnjem radu na brojnim projektima diljem Bosne i Hercegovine, ističući pritom važnost nastavka uspješnog dijaloga i suradnje.

Predsjednik Čović je zaključio sastanak naglasivši važnost kontinuirane koordinacije u predstojećem razdoblju, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

 
index Instagram400x230 youtube