Uvode se nova zanimanja u tri srednje škole u ŽZH

Tri srednje škole u Županiji Zapadnohercegovačkoj uvode nova zanimanja.

Na sjednici Vlade ŽZH održanoj u srijedu donesena je Odluka o davanju suglasnosti na na Odluku o dopuni Odluke o osnivanju Srednje strukovne škole Posušje.

Općinsko vijeće Posušje donijelo je 29. travnja 2024. godine Odluku o dopuni Odluke o osnivanju Srednje strukovne škole Posušje, kojom se u navedenoj školi uvodi zanimanje mehatroničar, u trajanju od četiri godine.

Nadalje, donesena je i Odluka o davanju suglasnosti na Zaključak o davanju suglasnosti na uvođenje novih zanimanja u Srednjoj školi „Antun Branko Šimić“ Grude.

Općinsko vijeće Grude donijelo je 9. svibnja 2024. godine Zaključak o davanju suglasnosti na uvođenje novih zanimanja, kojim se u navedenoj školi uvode zanimanja CNC operater u trajanju od tri školske godine i tehničar za mehatroniku u trajanju od četiri školske godine.

Također, Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnosti na Rješenje o davanju suglasnosti za uvođenje novih struka – zanimanja u Srednjoj strukovnoj školi Ruđera Boškovića Ljubuški.

Gradsko vijeće Ljubuški donijelo je 7. lipnja 2024. godine Rješenje o davanju suglasnosti za uvođenje novih struka – zanimanja, kojim se u navedenoj školi uvode zanimanja krojač – šivač i CNC operater u trajanju od tri školske godine.

 
index Instagram400x230 youtube